SLAĐANA JE PREKLINJALA DA JE IZBAVE I VRATE U SRBIJU! Jezivi detalji ubistva Srba u Libiji

- Njoj je istekao mandat i posle službe smo odmah raspisali konkurs, ali se niko nije javljao. To je i inače problem, niko se ne odaziva za niz zemalja iz više razloga - takav je problem u Siriji, ali i Saudijskoj Arabiji - istakao je šef srpske diplomatije, Ivica Dačić

  • 51

Službenica ambasade Srbije, Slađana Stanković, koja je stradala u bombaškom napadu na Libiju, mesecima pre otmice molila je da je povuku iz misije u Libiji.

Njoj je istekao mandat još pre nekoliko godina, ali je ostala na mestu veziste sve do novembra prošle godine, kada je i oteta, jer nisu mogli da joj nađu zamenu. 

NE ZNA SE KADA ĆE TELA UBIJENIH SRBA STIĆI U SRBIJU?! Dačić kaže da ceo proces koče BIZARNE procedure (FOTO)

Stankovićeva je na službi u Libiji provela devet godina, da bi u petak uveče poginula zajedno sa kolegom Jovicom Stepićem.

Ove sumnje potvrdio je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji je rekao da su Stankovićevoj mesecima tražili zamenu.

- Njoj je istekao mandat i posle službe smo odmah raspisali konkurs, ali se niko nije javljao. To je i inače problem, niko se ne odaziva za niz zemalja iz više razloga - takav je problem u Siriji, ali i Saudijskoj Arabiji - kaže Dačić.

FOTO: Tanjug / Zoran Žestić FOTO: Tanjug / Zoran Žestić

On takođe dodaje da je na kraju određeno da umesto Stankovićeve ode službenik Ministarstva spoljnih poslova Zoran Ocokoljić.

- On je jedini prihvatio da ide kada je Slađani istekao mandat, ali se desila otmica  - ističe Dačić.

SRBE U LIBIJI OTELO JE PLEME KOJE ŽIVI OD KRVAVOG NOVCA! Najnoviji, jezivi detalji UBISTVA Slađane i Jovice

Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع Foto: Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع

Prema nezvaničnim informacijama Stankovićeva je posle prve otmice, koja se desila u maju 2015. godine poslala pismo MSP i tražila da se vrati u Beograd. Da je nestrpljivo iščekivala povratak potvrdio je i njen komšija iz Padinske Skele, Radomir Milosavljević koji se prisetio njihovog poslednjeg susreta.

PENTAGON ĆUTI O POGIBIJI SRPSKIH DIPLOMATA: Niko se još nije oglasio o ovom tragičnom događaju!

PORODICE DIPLOMATA IZ LIBIJE ZAVIJENE U CRNO: Slađanine ćerke skrhane od bola, Jovicin brat zanemeo

Tela poginulih Srba trebalo je sinoć da stignu u Srbiju, ali zbog proceduralnih razloga u vezi sa transportom, to se još nije dogodilo. Ministarstvo spoljnih poslova čekaće još malo na transport tela, a ukoliko se to ne bude dogodilo, tela će biti prebačena preko Tunisa ili neke druge zemlje. 

- Libija je u znak saosećanja ponudila svoj avion, a srpska strana je zatražila dozvolu za sletanje u Tripoli. Dozvolu za sada još nismo dobili - rekao je šef srpske diplomatije.

Povodom smrti dvoje državljana Srbije, i u Banjaluci je otovorena knjiga žalosti u konzulatu Srbije u Banjaluci, a u nju se upisao i predsednik RS Milorad Dodik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    23. februar 2016 | 08:50

    Žalosno,do prije 10-dana niko ih nije pominjao,a sada svi znaju i gdje su bili i ko ih je oteo i ime otmičara i mjesto i sve! Život naših gradjana izgleda ne vrijedi ni pare!

  • djokara

    23. februar 2016 | 08:56

    SAMO PROTEST SRBINA SPASAVA !!! SVI U BEOGRAD !!! SVI NA VLADU !!! DOSTA JE VISE !!! PROBILI SMO DNO !!!

  • Baltazar

    23. februar 2016 | 08:58

    Moralisto hoce li nekada u Srbiji neko dati ostavku??????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA