NESREĆA U RUDNIKU MRKOG UGLJA: Odron usmrtio rudara!

Glavni federalni rudarski inspektor Ferid Osmanović je izjavio da se nesreća u Rudniku mrkog uglja Banovići dogodila danas oko 13.30 sati na jednom od pripremnih gradilišta

  • 0

U jami Rudnika mrkog uglja Banovići kod Tuzle došlo je do odrona u obrušavanju plafona, a četa za spasavanje uspela je da dođe do rudara Nermina Šehića, koji je danas oko podneva izgubio život.

Predsednik Sindikata radnika rudnika mrkog uglja FBiH Sinan Husić je za Fenu kazao da je u kontaktu s kolegama iz rudnika Banovići gde je došlo do obrušavanja tavanice jednog dela jamske prostorije.

- Jedan od radnika je, nažalost, ostao u tom prostoru i po svemu sudeći, po informacijama koje ja imam od kolega iz Banovića, taj radnik je preminuo, ali sačekaćemo opširnije i tačnije informacije - rekao je Husić danas.

Vest je pogodila sve one koji su čekali na informaciju da li je Nermin Šehić izgubio život ili je preživeo ovu nesreću, a trenutno se sprovode poslednje procedure, pošto je telo nastradalog rudara izvučeno iz jame.

Glavni federalni rudarski inspektor Ferid Osmanović je izjavio da se nesreća u Rudniku mrkog uglja Banovići dogodila danas oko 13.30 sati na jednom od pripremnih gradilišta.

Osmanović je rekao da je na mestu nesreće bilo više radnika, ali da su svi uspeli da izađu, osim Šehića.

Iza Šehića su ostali supruga i dvoje maloletne dece.

(Telegraf.rs / Tanjug / Avaza.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA