Moderne tehnologije pomažu malim i srednjim preduzećima (FOTO)

Predstavnici 50 malih i srednjih preduzeća imali su priliku da se upoznaju sa najsavremenijim rešenjima na polju informacionih tehnologija, ERP i "Cloud" sistemima

  • 0

MTS je u saradnji sa "European Consulting Group" organizovao dvodnevnu konferenciju "Perspektive razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji", namenjenu preduzetnicima i menadžerima koji posluju u tom segmentu.

Predstavnici 50 malih i srednjih preduzeća imali su priliku da se upoznaju sa najsavremenijim rešenjima na polju informacionih tehnologija, ERP i "Cloud" sistemima, kao i načinima na koje njihova implementacija može doprineti efikasnijem poslovanju.

Poslušajte ove savete i unapredićete svoj mali biznis!

- Većina poslovnih subjekata u zemlji su mala i srednja preduzeća, koja generišu dve trećine društvenog proizvoda. Za njih je najvažnije da unaprede stepen svoje konkurentnosti kako bi, zahvaljujući evropskim integracijama, mogli da izvoze svoje usluge. Da bi to uspeli potrebna im je moderna tehnologija i tu nastupa MTS, provajder savremene "Cloud" tehnologije - izjavio je Danijel Pantić, predstavnik "European Consulting Group".

Šta spaja fudbal i preduzetnike?

Jedan od učesnika konferencije, Miloš Avramović iz kompanije "Algotech", zadovoljan je organizacijom ovakvog događaja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Prednosti implementacije ERP i "Cloud" sistema više su nego značajne za naše preduzetnike. Preduzeća ne moraju da poseduju svoju infrastrukturu, već za razvijanje sistema mogu jednostavno da je iznajme i na taj način značajno uštede novac, a samim tim povećaju produktivnost. Prednosti korišćenja ovih sistema ogledaju se i u tome što korisnici nemaju potrebe za zamenom hardvera, ažuriranjem softvera, niti moraju brinuti o bezbednosti, jer najsavremeniji sistemi IT zaštite koje "Cloud" poseduje, garantuju privatnost i sigurnost podataka - kaže Avramović.

Banke ukinule proviziju za podizanje novca!

Pored predavanja koja su se odnosila na tehnološko - tehnološke teme, održana su i predavanja o mogućim izvorima kratkoročnog i dugoročnog finansiranja kroz programe međunarodnih donatora i investitora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA