Suzana Paunović predvodi delegaciju Srbije u Ženevi!

U Ženevi će početkom aprila biti održan 15. Komitet za prava osoba sa invaliditetom

  • 0

Početkom aprila u Ženevi zasedaće 15. Komitet za prava osoba sa invaliditetom (OSI) na kom će delegaciju Srbije predvoditi direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Paunovićeva, tim povodom, kaže da je naša zemlja u proteklom periodu napravila krupne pozitivne pomake u ovoj oblasti ljudskih prava.

PAUNOVIĆ: Neka nam lekcije ne drže oni kod kojih su prava manjina važila samo do ulaska u EU!

-  Naša delegacija predstaviće Inicijalni izveštaj o primeni Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom. Na izradi izveštaja radila su sva resorna ministarstva, konsultovan je civilni sektor i jedinice lokalne samouprave, kako bi se dobila sveobuhvatna slika aktivnosti koje se realizuju u celoj zemlji, a u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom - kaže Paunovićeva.

(INTERVJU) SUZANA PAUNOVIĆ: U Srbiji se sve više ostvaruju ljudska prava

Prema njenim rečima, Srbija je napravila napredak kada je u pitanju unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, još od uvođenja većeg broja inkluzivnih usluga socijalne zaštite i programa rada sa takvim osobama.

- Ipak, još uvek predstoje brojni izazovi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Pitanje pristupačnosti objekata, stopa zaposlenosti koja je izuzetno niska i iznosi oko 13 odsto, kao i još uvek nedovoljna podrška u zajednici – istakla je ona.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA