BRUTALNE FOTOGRAFIJE: Džihadisti povezali špijunu vrat eksplozivom i razneli mu glavu (FOTO)

Džihadisti su pogubili muškarce na tri načina - četvorica su ubijena hicem u glavu, jedan je obezglavljen nožem, a poslednji je ubijen eksplozivom

  • 10

Islamska država je objavila danas fotografije šestorice muškaraca koje je pogubila jer su, kako tvrdi, špijunirali za iračku vladu u Faludži. Najjezivija je ona na kojoj je prikazan zarobljenik kome je oko vrata zavezan kabl prikačen za eksplozivnu napravu.

SAKRILE SU KAMERU i snimale šta se dešava u gradu gde vlada ISIS (VIDEO)

Džihadisti Islamske države su pogubili muškarce na tri načina - četvorica su ubijena hicem u glavu, jedan je obezglavljen nožem, a poslednji je ubijen eksplozivom.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Čovek koji je ubijen eksplozivom je imenovan kao Muhamed Mahmud Dajih, nekadašnji službenik u glavnoj bolnici u Faludži. On je optužen da je prosleđivao informacije iračkom Ministarstvu unutrašnjih poslova o medicinskom osoblju koje je u vezi sa Islamskom državom. Džihadisti su naveli i da je on davao vlastima informacije i fotografije ubijenih džihadista čija tela su dopremana u bolnicu.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Ubili su i dvojicu policajaca koji su navodno hteli da napuste Faludžu i da prenesu Vojsci Iraka informacije o Islamskoj državi.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Među ubijenima je i Sam Faisal Sovajden, takođe policajac koji je navodno špijunirao Islamsku državu u korist iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Inače, Faludža se nalazi u provincij Anbar, 50 kilometara zapadno od Bagdada. To je najveće uporište džihadista u Iraku, posle Mosula i grad koji je skoro potpuno izolovan od druge teritorije koja je pod kontrolom Islamske države prenela je agencija AFP.

Foto: ISIS Foto: ISIS
Foto: ISIS Foto: ISIS

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA