OSVETNIK: Objavljeno ime osumnjičenog za napad u Briselu. Povezan je sa uhapšenim najtraženijim teroristom! (FOTO)

- Istraga je pokazala da Sufijan Kajal može da se identifikuje kao Nadžim Lašraui, rođen 18. maja 1991. godine. On je putovao u Siriju u februaru 2013. godine - navelo je tužilaštvo

  • 30
Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police Foto: Tanjug/AP/Belgian Federal Police

Belgijski mediji objavili su snimke osumničenih za jutrošnje terorističke napade na aerodrom u Briselu, za koju je odgovornost preuzela ekstremna, takozvana Islamska država. Reč je o snimcima sa sigurnosnih kamera na kojima se nalaze trojica osumnjičenih, prenosi AFP. Prema navodima medija, jedan od njih je Nadžim Lašraui, povezan sa glavnoosumnjičenim za napade u Parizu Salahom Abdeslamom koji je uhapšen u petak u Briselu.

OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA TERORISTA IZ BRISELA: Oni su osumnjičeni da su razneli ljude na aerodromu! (FOTO)

Na snimcima se vide trojica muškaraca kako guraju kolica sa koferima u zoni za čekiranje na aerodromu. Dvojica imaju tamnu kosu, a jedan nosi šešir.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je Lašraui identifikovan kao još jedan saučesnik u prošlogodišnjim napadima u Parizu.

- Istraga je pokazala da Sufijan Kajal može da se identifikuje kao Nadžim Lašraui, rođen 18. maja 1991. godine. On je putovao u Siriju u februaru 2013. godine - navelo je tužilaštvo u saopštenju.

U međuvremenu, policija pretražuje stan u Briselu za koji se veruje da je poslužio kao baza trojici terorista, objavio je "Konflikt interest" na Tviteru.

Foto: dhnet.be Foto: dhnet.be

U terorističkim napadima na briselski aerodrom Zaventem i metro stanici u centru grada, prema najnovijim informacijama, poginulo je oko 35, a povređeno 200 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju. Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dve snažne eksplozije potrešle glavni hol aerodroma, a belgijski tužilac kaže da je u njima učestvovao bar jedan bombaš samoubica. Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici u kvartu Malebek baš u vreme špica.

Odgovornost za terorističke napade preuzela je takozvana Islamska država.

Pročitajte još:

BRISEL MOŽE DA EKSPLODIRA U SVAKOM TRENUTKU: Spavači na 50 mesta u gradu čekaju da dignu sve u vazduh! (VIDEO)

EVROPA JE U RATU! Lideri pozivaju ljude da se mobilišu posle napada u Briselu (VIDEO)

ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

MOSKVA PORUČILA NATO I BRISELU: Ispred nosa vam ubijaju ljude, a vi se borite protiv “ruske pretnje”

KRICI I JAUCI NA BRISELSKOM AERODROMU: Majke drže decu u naručju, mrtvi i ranjeni leže na ruševinama! (VIDEO)

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: dhnet.be)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЕЗОН

    22. mart 2016 | 22:19

    Нисам далеко од Брисела и схватам ситуацију.Изјављујем настрадалим дубоко саучешће.Брисел је црна рупа Европе.У њему је администрација Европе и НАТО пакта.Две накараде ове цивилизације.За то нису криви обични људи који тамо живе, они су само жртва две накараде.Овај тероризам су створили САД и ЕУ.Почело је то у Авганистану организовањем Ал Каиде и Бин Ладена против СССР-а.Деценијама западна цивилизација дели терористе на добре и лоше?Те "добре терористе" су обучавали наоружавали",то још увек раде!?Кад су муџахедини се сликали са српским отсечсним главама "демократске земље " су то преписивали Србима, и храбрили их да то раде.Кад гину Руси и Срби то нису жртве!?Терористима су предали српско Косово и Метохију саса небројеним српским црквама и манастирима које приписују онима који тргују људским органима .То се дешава тамо неким Србима, није то важно!?Данас кад је Мечка заиграла на њиховом прагу, Мечка коју су они одгајили и оспособили за акције ,је катастрофа!Јесте катастрофа!Била је то катастрофа катастрофа кад су муцаедини секли српске главе, запад је се смејао.Кад су џихадисти оборили руски авион није било жаљења?!То је било охрабрење џихадистима!Поново изражавам дубоко жаљење шта се дешава у Француској ,Белгији, Украјини, Сирији, Либији,Палестини,.....све су то ИСТЕ жртве, невини људи и деца ,који су убијени оружјем произведеним у "демократским " земљама,а изгинули су невини.Профитери су зарадили паре.

  • Moje S Ime

    22. mart 2016 | 17:32

    Nema neka vaznija vest za nas iz Srbije?

  • A

    22. mart 2016 | 17:57

    Liii a vec znaju ko je,pa sto ga nisu sprecili,tu nesto smrdi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA