≫ 

UBISTVO GORILE U ZOO VRTU NIJE PRVO U ISTORIJI: Sličan incident pre 20 godina završio se OVAKO (FOTO) (VIDEO)

Za razliku od subotnjeg događaja koji je imao tragičan epilog, jedan vrlo sličan incident, pre 20 godina završio se potpuno drugačije

  • 29

Slučaj u Zoološkom vrtu u Sinsinatiju, u kom su čuvari ubili gorilu Harambea, kako bi spasili život jednom četvorogodišnjem dečaku, i dalje izaziva polemike.

Mališan upao u KAVEZ SA GORILAMA, a onda je usledilo nešto STRAŠNO! (VIDEO)

Iako je direktor Zoo vrta u ovom gradu u Ohaju u potpunosti stao iza odluke da životinja bude upucana, u ime spasavanja dečakovog života, rasprave o tome da li je gorila zaista morala da umre ne jenjavaju.

Za razliku od subotnjeg događaja koji je imao tragičan epilog, jedan vrlo sličan incident, pre 20 godina završio se potpuno drugačije.

Naime, 16. avgusta 1996. godine, u vreme kada niko nije imao mobilne telefone, u brukfildskom zoološkom vrtu, nadomak Čikaga, neko je ipak uspeo da ovekoveči dečaka koji se istrgao iz majčinog krila i upao u kavez ženke gorile.

Printskrin: Youtube/12dardee Printskrin: Youtube/12dardee

Binti Hua, kako se zvala, imala je na svojim leđima sopstveno mladunče, kada je ispred nje, na zemlju pao trogodišnjak: ono što je potom usledilo, prema rečima čuvara vrta, je prizor koji nikada neće zaboraviti.

- Postavila se zaštitnički. Uzela je dete i okrenula leđa ostalim gorilama - rekao je čuvar Džej Peterson.

 Posle odlaska u bolnicu, mališan se oporavio, a ova priča je obišla svet, ostavljajući Binti upamćenu kao internacionalnu senzaciju i domaćeg heroja.

Ipak, čuvari Zoološkog vrta tvrde da njen gest ne bi mogao da se uzme kao ponašanje koje bi trebalo podrazumevati kada su gorile u pitanju: činjenicu da je dete bilo u nesvesti oni smataju kao vrlo srećnu i olakašavajuću okolnost, imajući u vidu da bi životinje plač i nagle pokete mogle smatrati za pretnju.

S druge strane, dečak zbog čijeg života je žrtvovana gorila iz Sinsinatija nije bio bez svesti, već se pomerao i bio bučan.

Printskrin: Youtube/Aaj Tak Printskrin: Youtube/Aaj Tak

Zbog svega ovoga, direktor vrta u Sinsinatiju Tejn Majnrad kaže da je odluka da se gorila ubije bila ispravna.

On je naveo da je životinja bila dezorijentisana i uzrujana desetak minuta pošto je dete upalo u njen kavez, dodajući da bi gorila mogla jednom šakom da smrska kokosov orah, što jasno govori o tome da li je dečakov život bio u opasnosti ili ne.

U intervjuu za bostonsku TV stanicu WFXT, televizijski voditelj Džef Korvin sugerisao je da bi dečakovi roditelji morali da snose barem deo krivice, budući da Zoo vrtovi nisu njihovi bejbisiteri.

- Ne verujem da se sve odigralo u sekundi - dečaku je trebalo malo više vremena da se nađe u toj situaciji - napomenuo je voditelj, aludirajući na to da su roditelji imali vremena da spreče nesreću, da su iole pazili na dete - a gorila je ta koja je platila ceo ceh - istakao je on.

U policiji u Sinsinatiju naveli su da protiv roditelja nije podignuta nikakva optužba, dok su oni odbili da komentarišu bilo šta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Izvor:cbsnews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    31. maj 2016 | 20:23

    Toj gorili je mesto u prirodi,a ne u Zoo vrtu gde ga drze zarobljenog,a potom ubijaju ni krivog ni duznog.

  • ja

    1. jun 2016 | 00:07

    Kako sačuvati životinje od ljudi?

  • Dejan

    31. maj 2016 | 21:06

    Mogli su da ga uspavaju...a ne da ubiju...jadnu gorilu...koja je bila zbunjena i uplasena.......mesto svim zivotinjama je u njihovoj prorodi...gde su slobodni....treba zabraniti tj.ukinuti zo vtrove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA