Mihajlović: Formiraćemo Koordinaciono telo za bolju inkluziju Roma

- U prethodnom periodu uradili smo mnogo na integraciji pripadnika romske zajednice, ali nas čeka još dosta posla i zbog toga ćemo po formiranju nove Vlade, obrazovati Koordinaciono telo za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja - rekla je Zorana Mihajlović

  • 11

Vlada Srbije formiraće Koordinaciono telo za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, izjavila je danas prof. dr Zorana Mihajlović potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- U prethodnom periodu uradili smo mnogo na integraciji pripadnika romske zajednice, ali nas čeka još dosta posla i zbog toga ćemo po formiranju nove Vlade, obrazovati Koordinaciono telo za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja -  rekla je Mihajlović posle sastanka sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

VITOMIR MIHAJLOVIĆ: Položaj Roma bolji zahvaljujući VLADI SRBIJE, ali situacija je i dalje teška!

Mihajlović, koja je odlukom Vlade imenovana da koordinira rad državnih institucija u vezi sa unapređenjem položaja Roma u Srbiji, istakla je da će u najskorijem periodu biti usvojen i Akcioni plan za sprovođenje Strategije koja pokriva period od 2016. do 2025. godine.

Romi u Srbiji suočavaju se sa velikim problemima u oblasti zdravstva, obrazovanja, stanovanja i zapošljavanja i Akcioni plan koji je u izradi obuhvatiće rešavanje ovih pitanja - izjavila je Mihajlović.

Foto: Promo Foto: Promo

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Iz Železnica bi trebalo da ode između 2.500 i 3.000 ljudi!

Ona je istakla da je nedavno formirana regionalna kancelarija za Rome i da je značajno što je upravo Beograd postao regionalni centar za unapređenje položaja pripadnika romske nacionalne manjine.

Vitomir Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, zahvalio se potpredsednici Vlade na zalaganju u rešavanju problema sa kojima se Romi suočavaju.

Zorana Mihajlović: Očekujem fizički napad na članove moje porodice!

On je istakao potrebu uključivanja pripadnika romske zajednice u organe izvršne vlasti, kako bi što efikasnije doprineli rešavanju problema u oblastima kao što su obrazovanje, zdravlje i zapošljavanje.

Na sastanku je dogovoren i nastavak saradnje u oblasti međunarodnih projekata koji su u skladu sa procesom pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA