≫ 

NEZAVISNI REVIZOR BEZ PRIMEDBI: Poslovanje ELEKTROMREŽA SRBIJE po svim propisima i standardima!

- Po našem mišljenju, računovodstvene informacije prikazane u Godišnjem izveštaju o poslovanju su, po svim materijalno značajnim pitanjima, usklađene sa finansijskim izveštajima Društva - stoji u izveštaju

  • 0

Nezavisna revizorska kuća KPMG izvršila je reviziju finansijskih izveštaja Javnog preduzeća Elektromreža Srbije za 2015. godinu i u svom izveštaju dala mišljenje bez ikakvih primedbi, što je izuzetno redak slučaj i prvi put se dogodilo u istoriji JP EMS.

- Po našem mišljenju, računovodstvene informacije prikazane u Godišnjem izveštaju o poslovanju su, po svim materijalno značajnim pitanjima, usklađene sa finansijskim izveštajima Društva - stoji u izveštaju.

NIKOLA PETROVIĆ TVRDI - NISAM ČOVEK IZ SENKE: Ne volim politiku, niti se bavim politikom!

Ovaj uspeh rezultat je potpune i dosledne primene međunarodnih računovodstvenih standarda i međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja. Pozitivan izveštaj nezavisnog revizora za 2015. godinu je posebno značajan, jer je JP EMS u sklopu realizacije projekta "Procena imovine i kapitala, izrada ekonomsko finansijske dokumentacije i izrada predloga mera svojinske i poslovne reorganizacije u akcionarsko društvo", izvršilo procenu vrednosti nematerijalne imovine, nekretnina, postrojenja i opreme.

VELIKI KORAK NAPRED ZA SRPSKU PRIVREDU: "Elektromreža Srbije" kupila deo "Elektroprenosa Crne Gore"!

JP Elektromreža Srbije je obveznik revizije od osnivanja 2005. godine. Reviziju finansijskih izveštaja vršile su najeminentnije revizorske kuće u Srbiji i svetu. Izveštaji revizora predstavljaju analizu poslovanja preduzeća u kojima revizor iskazuje mišljenje o istinitosti i tačnosti finansijskog izveštaja. Ovo je prvi put u jedanest godina da nezavisni revizor nije ukazao na bilo kakve neusklađenosti sa Zakonom o računovodstvu, međunarodnim računovodstvenim standardima i međunarodnim standardima finansijkog izveštavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA