APSOLUTNI HIT: Mladi u Srbiji žele da budu kao OVE JAVNE LIČNOSTI!

Pored Ðokovića, srednjoškolci se ugledaju još i na, poređane po broju glasova, Vojislava Šešelja, Jelenu Karelušu, Sergeja Trifunovića, Nikolu Teslu, Aleksandra Vučića, Marčela, Kristijana Golubovića, Miloša Bikovića i Nikolu Koja

  • 23

Exit fondacija je u okviru projekta "Novi Sad - Omladinska prestonica Evrope" (OPENS) inicirala istraživanje o problemima i potrebama mladih, koje je sproveo "TIM Centar" iz Novog Sada, a koje je pokazalo da je kao uzor mladih prednjači Novak Ðoković, ali i da su drugi uzori mladih u Srbiji estradne ličnosti, rijaliti zvezde pod optužnicama i različiti političari.

Uz njih smo mi odrastali, a evo uz koga odrastaju naša deca! (FOTO) (VIDEO)

Kako se kaže u saopštenju Exit fondacije, istraživanje je pokazalo podjednako zabrinjavajuće i neke ohrabrujuće rezultate kao što je činjenica da se među idolima mladih nalaze i neki priznati umetnici i sportisti.

- Glavni problemi mladih su po njihovim rečima nezaposlenost, alkoholizam, loš obrazovni sistem, pasivnost i siromaštvo, dok više od dve trećine njih ima loše ili užasno mišljenje o životu u Srbiji", kaže se u saopštenju i ističe da je Novak Ðoković broj jedan domaći uzor i za studente i srednjoškolce, dok je najčešći uzor iz inostranstva - Vladimir Putin.

Pored Ðokovića, srednjoškolci se ugledaju još i na, poređane po broju glasova, Vojislava Šešelja, Jelenu Karelušu, Sergeja Trifunovića, Nikolu Teslu, Aleksandra Vučića, Marčela, Kristijana Golubovića, Miloša Bikovića i Nikolu Koja.

Želite da vaše dete bude uspešno? Poslušajte ove savete

Kako stoji u saopštenju uzori za studente su, pored Novaka Ðokovića i Nikole Tesle, još i Zoran Kesić, Ivana Španović, Vojislav Šešelj, Isidora Bjelica, Vladeta Jerotić, Zoran Ðinđić, Ivo Andrić i Matija Bećković.

- Istraživanje je pokazalo prilično zabrinjavajuće rezultate, ali ima i onih koju ulivaju nadu. Mladima je nasuprot lažnih idola potrebno ponuditi prave uzore, i upravo zato je Exit Fondacija pokrenula priznanje za mlade heroje, koje se večeras dodeljuje našim najboljim mladim naučnicima, umetnicima, kreativcima, društvenim radnicima - rekao je direktor i osnivač Exita Dušan Kovačević, a prenosi se u saopštenju.

On je dodao da je želja da se tim projektom uputi jasnu poruka i mladima, ali i celom društvu, da moramo da se ujedinimo u vezi te teme i da nađačamo poguban uticaj raznih rijaliti programa i sličnih negativnih društvenih uticaja.

Istraživanje je rađeno na ukupnom uzorku od 1.931 mladih ljudi, od toga 980 studenata i 951 učenika i u to u četiri najveća grada u Srbiji, u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu i prati ključne oblasti projekta OPENS: Uzori, informisanost, socijalno preduzetništvo, bezbednost, volonterizam i interkulturalizam mladih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Војвода

    22. jun 2016 | 17:40

    На Воју Шешеља је сасвим логично угледати се,човек је натпросечно интелигентан и образован,као и Ђоковић који је у свом послу најбољи на свету.

  • Boban

    22. jun 2016 | 17:34

    Blago nama ako su im uzori Kristijan, Karleuša, Šešelj. Još samo fale Mimi Oro i Stanija pa idemo u ...

  • Đoli

    22. jun 2016 | 17:46

    Svaka čast onom ko se ugleda na ljude snažog Intelekta, duha, sportskog uspeha ili bilo kog uspeha kojim naši ljudi ostavljaju trag u svetu, trag koji će biti upisan u istoriji našeg naroda.... Ali zašto kraljica kiča i ljudske gluposti čak i Kristijanu dajem blagu prednost nad njom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA