ODUŠEVLJENJE LETOM BEOGRAD-NJUJORK: "Air Serbia" je sad prava internacionalna kompanija!

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora "Air Serbia"-e Siniša Mali izjavio je, povodom prvog direktnog leta za Njujork, da je ovo veliki dan za Beograd, Srbiju i se građane jer, između ostalog, znači nove investicije i veći broj turista

  • 4

Uvođenje direktnog leta Beograd - Njujork za kompaniju "Air Serbia" menja sve, jer sada više nismo mala regionalna, već prava internacionalna kompanija, izjavio je Tanjugu tokom leta generalni direktor "Air Serbia"-e Dane Kondić i dodaje da je prodato više od 20.000 karata za letove do SAD.

PRVE FOTKE PROVODA NA LETU ZA NJUJORK: A pogledajte tek kakvu su im poruku Ameri spremili za DOČEK! (FOTO)

Kako kaže, doživeo je mnogo puta, kada su ga pitali odakle je, da Srbiju pomešaju sa Sibirom, a da im ime naše zemlje delovalo nepoznato.

- Drugo pitanje koje postavljaju investitori je - a kako da dođemo do te Srbije? Vidite odmah zašto je dobro da ljudi saznaju za Srbiju, a to će izazvati i veće interesovanje da je posete - rekao je Kondić.

"NIKOLA TESLA" IZNAD SAD: Pratite UŽIVO ISTORIJSKI LET iz Beograda za Njujork! (LIVESTREAM)

Dodaje da linija nije namenjena samo za dijasporu, već da je želja da se privuku turisti.

SREĆAN PUT, NAJLEPŠA PTICO SRBIJE: Pogledajte momenat kad je NIKOLA TESLA poleteo za Njujork! (VIDEO)

- Imamo najlepšu zemlju, ali džaba to ako niko ne zna za to. Želeli smo da uspostavimo let i da omogućimo da nam turisti dolaze - rekao je Kondić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da je prodato više od 20.000 karata, što je, kako kaže, odlično s obzirom na kratko vreme koliko su se karte prodavale, te dodao da je uveren da je "napravljen dobar posao".

NADAM SE DA ĆE OVO POTRAJATI: Putnica Marija oduševljena letom za Njujork (VIDEO)

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora "Air Serbia"-e Siniša Mali izjavio je, povodom prvog direktnog leta za Njujork, da je ovo veliki dan za Beograd, Srbiju i se građane jer, između ostalog, znači nove investicije i veći broj turista.

KAPETAN PRED ISTORIJSKI LET: Sve je spremno za poletanje, veoma sam uzbuđen (VIDEO)

Mali je tokom leta Tanjug rekao da je srećan i ponosan, jer se ispunilo ono na čemu je radio godinu i po dana.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Godinu i po dana se bavim ovim letom, pitanjem procedura, dozvola, poslovnih planova, pregovora da li se let isplati ili ne... Pao mi je kamen sa srca, sve dozvole smo dobili i ovo je veliki uspeh za sve nas - rekao je Mali Tanjugu tokom prvog direktnog leta za Njujork.

ISTORIJSKI MOMENAT: Posle 24 godine poleteo avion iz Beograda za Njujork! (FOTO) (VIDEO)

Direktno povezivanje sa SAD-om za nas znači nove investicije, veći broj turista i podstrek našem privrednom razvoju, dodao je Mali.

- Za mene znači jedan veliki ponos, da imamo najveći avion u regionu, da imamo direktan let za Njujork i da smo stvarno centar regiona i politički i ekonomski - rekao je Mali.

Skot i Vučić: Let Beograd-Njujork će učvrstiti poziciju Srbije kao ekonomskog lidera regiona (FOTO)

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je uspostavljanje direktnog leta za Ameriku, nakon 24 godine, važno i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta, ističući da je ova vlada prva koja je uspela da napravi sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sa političkog stanovišta, ovaj let govori o odnosima između Srbije i SAD. Mi smo vlada koja je uspela da napravi sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije, što nije nijedna u prethodne tri decenije i to je strateški vrlo važno - rekla je Mihajlović Tanjugu tokom leta.

Hogan: Letom za Njujork, Beograd postaje raskrsnica regiona

Govoreći o ekonomskom značaju te avio-linije, ministraka je istakla da zahvaljujući njemu beoradski aerodrom "Nikola Tesla" postaje regionalni, a "Air Serbia" nastavlja da se razvija.

- Kompanija za manje od tri godine sada ima letove ka 44 destinacija - podvukla je Mihajlović.

ZAVIRITE PRVI U UNUTRAŠNJOST AVIONA KOJI LETI ZA NJUJORK: Gotove pripreme za istorijski let kompanije Air Serbia (FOTO)

Ona je dodala da Njujork neće biti jedina destinacija u Americi, ukazavši da se rzgovara i o uvođenju letova ka Kanadi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA