≫ 

NASILNICI U SRBIJI MORAJU BITI KAŽNJENI: U porodičnom nasilju ubijene 34 ŽENE!

- Žene imaju pravo da se osećaju sigurno i zaštićeno. Nažalost, statistika nam govori drugačije jer su u 2015. godini u porodičnom nasilju ubijene 34 žene - kaže direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović

  • 5

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je juče na predstavljanju rezultata projekta "Zajedno protiv nasilja - umrežavanje aktera i partnerski pristup senzibilizaciji izveštavanja o nasilju“ da se u prethodnom periodu povećao broj žena koje prijavljuju nasilje u porodici, ne zato što je više žena koje trpe nasilje, nego zato što su one hrabrije, osvešćenije i veruju da mogu dobiti adekvatnu zaštitu i pomoć.

- Žene u Srbiji i u celom svetu imaju pravo da se osećaju sigurno i zaštićeno. Nažalost, statistika nam govori drugačije jer su u 2015. godini u porodičnom nasilju ubijene 34 žene. Nasilje u porodici je najčešći oblik opštijeg problema nasilja nad ženama, čemu govore u prilog statistike da između 40 i 70 odsto ubistava gde su žrtve bile žene, počinioci su bili njihovi muževi ili verenici - istakla je Suzana Paunović.

UŽAS: U Srbiji 140.000 starih TRPI NASILJE!

Prema njenim rečima mora se raditi na ekonomskom osnaživanju porodice jer je nasilje učestalije u siromašnim i disfunkcionalnim porodicama.

- Moramo biti svesni činjenice da se iz porodica u kojima se događa nasilje najčešće generišu nove generacije nasilnika. Želimo da se maksimalnim kaznama, i brzim procesima smanji prostor za nasilje, i pošalje poruka nasilnicima da će biti drastično kažnjeni i udaljeni iz porodice – rekla je Paunović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

JEZIVA PORODIČNA DRAMA: Osumnjičen da je krvnički prebio suprugu!

Projekat "Zajedno protiv nasilja – umrežavanje aktera i partnerski pristup senzibilizaciji izveštavanja o nasilju", realizuje Centar "Mir“ u partnerstvu sa Udruženjem za mlade Srbije uz finansijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Cilj projekta je jačanje nediskriminatornog, korektnog i objektivnog izveštavanja o nasilju nad ženama u čemu je ključna uloga medija, pa je najvećna pažnja na projektu posvećena upravo radu sa novinarima, naročito mladim novinarima, i urednicima.

Foto-ilustracija: Profimedia, Polaris Foto-ilustracija: Profimedia, Polaris

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SRBIJI: Zaklao trudnu devojku (18), pa se bacio pod auto

Ove godine Kancelarija je podržala osam inicijativa organizacija civilnog društva koje su tretirale problem nasilja nad ženama širom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eva

    24. jun 2016 | 09:55

    Ovde ništa ne funkcioniše...jednom sam htela da prijavim nasilje..muž je ubijao ženu od batina...policajac u mupu Voždovac je bio bahat...potresao me je..vrištao je na mene...pitao me zašto se mešam...što slušam...znači truo sustem...

  • STOP NASILJU!!!

    24. jun 2016 | 11:11

    Muskarac koji je imao pokusaj ubistva sa prvom zenom i osudjen je za to delo na 8meseci,jer kako kaze nije mu to bila namera,ponovio je isto to delo sa drugom zenom.Modra,otecena,jedva govori od pesničenja u glavu i grkljan,nos napukao,ruke zavijene,izujedana po celom telu,čupana......Bilo sudjenje pre 4 dana i dobio je 8 meseci ponovo.Sudija ga je nagradio,jer se "kaje i pun je emocija"!!!!!!!!Drzavo Srbijo!!!!!E treci put ce neku ubiti,a tada ce biti kasno da se preduzima bilo sta.JEDINSTVENA KAZNA TREBA DA SE DONESE ZA SVE NENASILNIKE,PA NEK ONDA NA DUGOGODISNJOJ ROBIJI RAZMISLJAJU ZASTO SU TO URADILI!!!Ali na zalost uz dobrog advokata i ubica bude oslobodjen.....

  • Ona011

    24. jun 2016 | 11:07

    Uvek iste puste price nakon ubistva zene od strane muza, momka ili bivsih obojice...svi eto, zgozeni par dana, preduzece ovo ili ono, a posle toga sve se nastavlja po starom...pa tako do sledece zrtve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA