UBICA DECE OPET NA TERENU: Pijani fudbaler koji je kolima pregazio dečake ponovo igra!

Golman Luk Mek Kormik je tokom vožnje u pijanom stanju usmrtio dvoje maloletne dece. Nakon odležane četiri godine, sud ga je pustio iz zatvora. Ogorčeni roditelji traže da se "zadovolji pravda"

  • 0

Golmanu Luku Mek Kormiku (28), koji je vožnjom u pijanom stanju usmrtio dvoje dece, ponuđeno je, nakon četiri godine zatvora, da se vrati fudbalskoj karijeri. Aron Pik (10) i njegov osmogodišnji brat Ben poginuli su u Stafordširu, kada se golman zakucao "rendž roverom" u auto njihovog oca u kojem su bili.

Mek Kormik trebalo je da počne da igra za fudbalski klub Svindon Taun kada je uhapšen. Zbog ubistva dece i vožnje u pijanom stanju osuđen je na sedam godina i četiri meseca zatvora 2008. godine. Međutim, nakon samo četiri godine, zbog "dobrog vladanja" Meka Kormika sud je odlučio da pusti. Sada potpisuje profesionalni ugovor za taj klub, koji je prvak četvrte lige i novopečeni trećeligaš.

Otac nesrećnih dečaka Fil Pik, koji je i sam bio povređen u nesreći, ogorčen je činjenicom da će sud golmana pustiti na slobodu.

- Odležao je samo četiri godine, ubio je dva nedužna deteta, a sada se vraća fudbalu. A znate kada će moja deca igrati fudbal? Zahvaljujući njemu, više nikada - rekao je ogorčeni otac. Moja porodica je ovde oštećena, ja se svakog dana suočavam sa činjenicom da mojih sinova više nema, dok on uspešno nastavlja svoj život, a da nije ni odležao u potpunosti kaznu - dodao je Pik.

- Ovo je sve nepravda, ne vrednuje se ljudski život, već se razmišlja o karijeri golmana bez obzira na to što ima velike probleme sa alkoholom -  zaključio je otac nesrećne dece.

Gradonačelnik okruga Svendon Džeremi Rej rekao je da saoseća sa porodicom stradalih dečaka, ali da isto tako Mek Kormik mora svoj život nakon zatvora da nastavi dalje.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA