ENERGOPROJEKT PROSLAVIO 65. ROĐENDAN: Svečanosti prisustvovao i Aleksandar Vučić (FOTO)

Na proslavi su predstavljeni najznačajniji projekti realizovani širom sveta, 65 godina razvoja i uspeha i planovi Energoprojekta za budućnost

  • 24

Energoprojekt, jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u zemlji, proslavio je 65. rođendan Svečanom akademijom u svojoj poslovnoj zgradi. Svečanosti je prisustvovalo više od 300 zvanica, mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici diplomatskog kora, saradnici i prijatelji Energoprojekta iz zemlje i inostranstva.

Energoprojektovih 65 godina, Vučić: Računajte na nas (FOTO)

Na proslavi su predstavljeni najznačajniji projekti realizovani širom sveta, 65 godina razvoja i uspeha i planovi Energoprojekta za budućnost. Prisutnima su se obratili mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i domaćin, generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

Aleksandar Vučić poručio je tom prilikom da će vlada nastojati da pomogne svim preduzećima koja u Srbiji posluju, bilo da je reč o državnim, privatnim ili firmama sa mešovitim kapitalom.

- Mi se trudimo da pomognemo koliko možemo i da uradimo najbolje da obezbedimo dobar ambijent. To se vidi kroz stopu rasta, uređene javnih finansija, nizak deficit, ali i po ugledu u međunarodnoj zajednici koji donosi poslove u svetu - poručio je Vučić ističući da je u tom smislu Srbija na dobrom putu.

Vučić je rekao da, kad god ima problema i negde treba da se izgradi nešto, a vlada ne zna gde je rešenje, kaže “imamo Energoprojekt”, dodajući da je ta firma gradila i Straževački tunel, Arenu, stadion u Nigeriji, da je gradila i u Gani.

- I šta god da je u pitanju, bilo da je reč o putevima, visokogradnji, uvek isti odgovor – Energoprojekt. Pronađemo mi još nekoga, ali je ova kompanija tu uvek. Hvala i vama što se ne odričete svoje države i što ne bežite - rekao je on.

Foto: Energoprojekt Foto: Energoprojekt

Generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović rekao je da ta kompanija od osnivanja do danas deli sudbinu ekonomskih, privrednih i drugih dešavanja u zemlji, pa je tako kada je u zemlji bio prosperitet i mir i on rastao.

- Energoprojekt danas realizuje poslove u 22 zemlje, sa godišnjim prihodom od 311 miliona evra, profitom od 10 miliona evra i zaključenim ugovorima vrednim oko pola milijarde evra. Sa takvim poslovnim rezultatima, danas sa ponosom slavimo. Upravo su poslovni rezultati vodili napred i prvog generalnog direktora, gospodina Živka Mučalova, koji je prvih 28 godina rukovodio Energoprojektom i postavio temelje jake kao brana na Đerdapu.

Ti temelji nam i danas omogućavaju da na njima gradimo i stvaramo, ali i obavezuju da to činimo profesionalno i kvalitetno. U znak zahvalnosti, 03. juna 2016. godine, u zgradi Energoprojekta otkrivena je bista Živku Mučalovu i u kamenu isklesan znak Energoprojekta koji simbolično predstavlja zahvalnost svim generacijama koje su stvarale i unapređivale Energoprojekt, za nas i generacije koje dolaze da opominju da svaka pozicija u Energoprojektu obavezuje da svojim delima iznova potvrđujemo profesionalne sposobnosti, a ostvarenim rezultatima čuvamo i unapređujemo ime Energoprojekta, štitimo interese akcionara i zaposlenih”, rekao je Vladimir Milovanović, generalni direktor Energoprojekta.

Na 65. rođendan, Energoprojekt je dodelio Nagradu za životno delo dr Miodragu Mesaroviću, vrsnom inženjeru, izuzetnom intelektualcu i nesebičnom kolegi za 55 godina neprekidne i potpune posvećenosti Energoprojektu.

Foto: Energoprojekt Foto: Energoprojekt

Energoprojekt je osnovan 11. jula 1951. godine u Beogradu. Izrastajući u jednu od vodećih evropskih kompanija u oblasti konsultantskih i izvođačkih delatnosti, Energoprojekt je do sada realizovao projekte u 80 zemalja širom sveta.

Hidroelektrane u Peruu, postrojenje za proizvodnju električne energije i pitke vode u Kataru, metro stanice i Forte banka u Kazahstanu, poslovni kompleks NCI Tower u Gani, hidroelektrana Đerdap, termoelektrana Nikola Tesla i tunel Straževica, samo su neki od uspešnih projekata Energoprojekta. Danas, Energoprojekt predstavlja kompleksni poslovni sistem koji obuhvata 10 kompanija u Srbiji i više od 30 kompanija, predstavništava i filijala u inostranstvu.

Od južnoameričkih stepa, preko afričkih pustinja i tropskih šuma, sve do ledom pokrivenih predela Islanda i sibirskih prostranstava, Energoprojekt već šest i po decenija pronosi slavu Srbije. Projektovao je i gradio na svim kontinentima osim Australije. Velike hidro i termoelektrane, brane, putevi, aerodromi, postrojenja za preradu voda, fabrike, konferencijske i sportske dvorane, hoteli, bolnice, škole, poslovne i stambene zgrade izgrađene su u prethodnih 65 godina.

Sposoban da realizuje najsloženije projekte, Energoprojekt ima viziju da i dalje bude jedan od lidera u oblasti inženjeringa, izgradnje i upravljanja projektima. Uspeh Energoprojekta biće i uspeh svih njegovih zaposlenih, njegovih klijenata, akcionara, ali i građana Srbije s kojima će, kao društveno odgovorna kompanija, uvek deliti svoj uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    2. jul 2016 | 18:51

    Energoprojekt je jedna od nasih. Najuspesnijih gradjevinskih kompanija. Zahvaljujuci odgovornoj politici premijera Vucica, ova kompanija ce imati posao u narednom periodu.

  • Pop

    2. jul 2016 | 19:19

    Prosto mi je neverovatno da su preziveli zute skakavce. Ali eto, cuda se desavaju. Sve cestitke!

  • Senka

    2. jul 2016 | 20:23

    Na primeru Energoprojekta i druge nase kompanije mogle bi da izucavaju recepturu uspeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA