Rusija pojačava bezbednost vojnih letova nad Baltikom

Šojgu je najavio obavezno uključivanje transpondera za emitovanje i prijem radio signala na ruskim avionima, ukoliko zemlje članice NATO-a učine isto

  • 4

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je pojačanje bezbednosti vojnih letova iznad Baltičkog mora, posle niza incidenata i tenzije između Rusije i NATO-a.

RUSIJA JAČA VOJNE SNAGE NA ZAPADU: Putin na granicu šalje 10.000 vojnika!

- Ministar Šojgu naredio je pojačane mere bezbednosti vojnih letova iznad Baltičkog mora - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Šojgu je takođe najavio obavezno uključivanje transpondera za emitovanje i prijem radio signala na ruskim avionima, ukoliko zemlje članice NATO-a učine isto.

PUTIN OŠTRO: Preduzećemo mere zbog AGRESIVNE RETORIKE NATO!

On je tokom ove nedelje smenio komandanta ruske flote na Baltičkom moru Sergeja Kravčuka i nekoliko drugih vojnih zvaničnika zbog "ozbiljnih propusta" u vršenju funkcije.

Printskrin: YouTube/Минобороны России Printskrin: YouTube/Минобороны России

Baltičke zemlje, članice NATO-a, optužile su Rusiju za povredu njihovog vazdušnog prostora iznad Baltičkog mora, dok Pentagon krivi Moskvu za izvođenje opasnih manevara na obalama Baltika.

Vašington je u aprilu saopštio da je ruski lovac "SU-27" presreo američki avion "na opasan i neprofesionalan način", dok Moskva tvrdi da SAD šalju špijunske avione nevidljive za ruske radare.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tokom jučerašnje posete Finskoj da će Rusija obustaviti vojne letove iznad Baltika bez uključenih transpondera.

On je takođe izjavio da avioni NATO-a lete iznad Baltika dva puta više od ruskih i da su mnogima od njih transponderi isključeni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YM

    3. jul 2016 | 06:58

    Da li tri balticka prcoljka znaju sta ce im Nato,osim da napravi incident a da oni postanu sprzene zemlje.

  • Sloboda za Ukrajinu

    3. jul 2016 | 00:11

    Treba dovesti jednu eskadrilu turskih aviona,ako hoce da oteraju Ruse sa Baltika. Vladace mir kao pored turske granice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA