"SLEDEĆI JE ADOLF": I Hrvati zgroženi rehabilitacijom Stepinca​!

Ni Hrvati nisu oduševljeni odlukom da se rehabilituje nadbiskup Alojzije Stepinac

  • 26

Nakon današnje odluke županijskog suda u Zagrebu da poništi presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu, kojeg su komunističke vlasti 1946. osudile na 16 godina zatvora i prisilnog rada i na petogodišnji gubitak političkih i građanskih prava, ni sami Hrvati nisu primili ovu vest sa entuzijazmom.

 

SRAMOTA VEKA: Rehabilitovan Alojzije Stepinac

 

Na portalu "Index" i "24sata.hr" komentari čitalaca su različiti, a mi vam prenosimo pojedina mišljenja o odluci da se rehabilituje Stepinac.

 

- Pa sad je valjda na redu i Adolf ...kad smo već krenuli tim putem ... - napisao je Frederik u svom komentaru.

 

- Stepinac je očigledno sporna ličnost i sa spornim delovanjem. Neki ga optužuju, mnogi ga brane, čitam svašta, neznam u šta bi verovao a voleo bi da je poništenje presude zasnovano na činjenicama i da nije političko - stoji u komenaru Norina.

 

ZLOČINAC ILI SVETAC? Hrvati danas odlučuju o rehabilitaciji Alojzija Stepinca!

 

Foto: Profimedia/AKG

Foto: Profimedia/AKG

 

- Stepinac rehabilitovan, Draža rehabilitovan, stoka sitnog zuba slavi sa rukom u vazduhu dok drugom kopa po EU doniranom kontejneru - napisao je Pujo.

 

- Ne znam koliko hiljada slučajeva leži po ladicama sudova i čeka svoj postupak, a oni se zamaraju ovakvim glupostima. Koga briga uopšte, Alojzija sigurno ne više. Uostalom po tadašnjem zakonu je bio kriv. To što se zakon promenio 50 godina poslije, sorry, frende. Živeo si (i umro) u krivo vreme - preneo je svoje mišljenje Sven.

 

- Kad se završi ta papazjanija, probaćemo da revidiramo događaje iz 1570. i neke .... i probati videti da li Franjo Tahi ima ikakve šanse da se proglasi svecem - napisao je Giustizia na sajtu "24sata.hr".

 

- Još samo da ponište presude "vešticama" koje su palili na lomačama!! I poništite konverzijuu i privatizaciju!! Da, i gde je to Stepinac bio na prisilnom radu - stoji u komentaru Grge.

 

- Sad na red dolazi Ante Pavelić - napisao je Božidar komentar na odluku Županijskog suda o Stepincu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    22. jul 2016 | 12:43

    Kad li ce Srbi prestati da se zanimaju onim sto Hrvati rade i pricaju, i kad li ce Hrvati prestati da se zanimaju onim sto Srbi rade i pricaju? Sto nismo kao neki normalni narodi?

  • Jovan

    22. jul 2016 | 13:55

    Što je svakako uvertira za predstojeću rimokatoličku kanonizaciju Stepinca za svetitelja te verske zajednice. Naše nije da se mešamo u poslove druge vere. Neka sami određuju koga će za sveca, to nije naš problem. Ko je svetac to Bog projavljuje narodu, narod prihvati, sabor Crkve donese odluku to je obrazac za Pravoslavnu Crkvu. Kod njih njihov nepogrešivi šef to odredi kako on hoće. Prvo je LJubav, pa sloboda pa na kraju pravda. Jedina istinska prada je Božija. Šta nas briga za tuđe dvorište. Mi od tog "sveca" imamo samo blagoslov za pomor 700.000 Srba, Roma i Jevreja. Neka ima ga takav za "sveca" neka se i oni ponose bar sa jednim svecem, ako nemaju boljeg neka im ga takav. Naša preosveštenstva neka se povuku iz komisije, nije im tamo mesto.

  • Sumadinac

    22. jul 2016 | 14:01

    Kakvi kroasani takav i svetac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA