≫ 

TEŠKA OPTUŽBA IZ ZAGREBA: "Arkan Hrvatskoj prodao 12 šlepera oružja i snimak masakra na Ovčari ZA DVA MILIONA MARAKA"

- Dokumenti koji govore o spomenutom video-zapisu takođe postoje; nadam se da nisu u međuvremenu uništeni, kao što postoje dokumenti koji pokazuju da Arkanovo ubistvo i suđenje u Zagrebu nije smatrano preprekom nastavku saradnje s tim čovekom - tvrdi Manolić u svojim nedavno objavljenim memoarima

  • 50

U nedavno objavljenim memoarima "Politika i domovina" bivši premijer Hrvatske Josip Manolić na 232. strani piše o dva najvažnija događaja u vezi s Arkanom i kaže da oni ne bi smeli da ostanu državna tajna u Hrvatskoj iako to neki i danas žele.

- Željko Ražnatović Arkan još je tokom istrage i boravka u Remetincu, i pre režiranog suđenja, postao dobavljač oružja za potrebe Republike Hrvatske. Početkom 1991. godine, tačnije, u aprilu te godine, Republika Hrvatska kupila je njegovim posredovanjem od njegove firme iz vojnog skladišta u Batajnici mnogo oružja, pretežno kalašnjikove AK 47 i protivtenkovsko naoružanje. Bila je reč o dvanaest šlepera oružja - dodaje Manolić u svojoj knjizi, piše hrvatski Telegram, i dodaje:

SKANDALOZNA HRVATSKA TVRDNJA: Milošević je NAREDIO Arkanu da UBIJE Tuđmana na TRGU BANA JELAČIĆA?!

- Danas valja otkriti neke detalje kako bi se priča o Arkanu svela u pravi kontekst. Ko je odobrio trgovinu oružjem sa Željkom Ražnatovićem Arkanom?

Printskrin: Youtube/  Vanzemaljac iznad Sarajeva Printskrin: Youtube/Vanzemaljac iznad Sarajeva

 

On u knjizi ističe sumnju da je trgovina s Arkanom bila pokriće za druge usluge.

PROGOVORIO BIVŠI PRIPADNIK CRVENIH BERETKI: Nisam ubio brata glavnog svedoka ARKANOVOG UBISTVA!

- Zašto ja, kao ondašnji predsednik Vlade, nisam imao informaciju o tim nabavkama? Je li trgovina s njim bila pokriće za neke druge usluge, kako je to oružje plaćeno, zašto je celu operaciju vodio ‘obaveštajni krug’, i na strani kupaca i na strani prodavaca? Možda odgovor znaju neki pojedinci iz Osijeka koji su onih dana bili gospodari života i smrti u Osijeku, a pretpostavljam da detalje znaju i neki danas živi Vukovarci, sklonjeni na otoku Krku, kao i oni koji su pratili šlepere do istovara…

OVAJ VIDEO 16 GODINA BIO JE NAJBOLJE ČUVANA DRŽAVNA TAJNA! Otkriveni jezivi detalji UBISTVA Arkana! (VIDEO)

On tvrdi da ceo ovaj slučaj postoji zabeležen u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. On tvrdi da se Hrvatska 1992. godine služila Arkanovim uslugama, a ta tajna operacija bila je urađena mimo njega.

Foto: YouTube / rudar7 Foto: YouTube / rudar7

- Štaviše, mislim da sam svesno bio isključen pri njenoj organizaciji zbog činjenice da smo predsednik Tuđman i ja tad već bili ‘zategli konopac’. Izborom ljudi koji će se uključiti u tu operaciju, a neki su i danas živi, Tuđman, posle i njegovi naslednici, zatvorili su krug odanih i moćnih - napisao je Manolić u svojim memoarima.

Video-zapis o likvidaciji s Ovčare kaže da nameće i dan-danas samo jedno pitanje.

ISTINA O UBISTVU ARKANA: Evo kako je i zbog čega UBIJEN srpski komandant!

- Operacija pribavljanja video-zapisa o likvidaciji hrvatskih branitelja s Ovčare tema je o kojoj se i danas čovek mora zapitati: Predsedniče, čemu to? U februaru 1992. godine predsednik Tuđman isplatiće dva miliona nemačkih maraka za nabavku video-zapisa koji je posedovao Željko Ražnatović, barem tako stoji u dokumentima, koje hrvatska država i danas ima.

ARKANOV TELOHRANITELJ: Ubili su mi brata jer sam svedok ubistva u Interkontinentalu!

Josip Manolić kaže da je Arkanu odnesen gotov novac, a video-kaseta zamotana u aluminijumsku foliju predana je predsedniku Tuđmanu u njegovoj porodičnoj kući u Nazorovoj ulici.

Printskrin: Youtube/SrbijaForumNet Printskrin: Youtube/SrbijaForumNet

- Dokumenti koji govore o spomenutom video-zapisu takođe postoje; nadam se da nisu u međuvremenu uništeni, kao što postoje dokumenti koji pokazuju da Arkanovo ubistvo i suđenje u Zagrebu nije smatrano preprekom nastavku suradnje s tim čovekom. Arkan će ostati u kontinuiranom kontaktu sa Zlatkom Bagarićem, sve do Bagarićeva ubistva, ali i s Ferdinandom Jukićem iz Službe za zaštitu ustavnog poretka, te s još nekim pojedincima, velikim hrvatskim gospodarstvenicima čija imena zasad ne bih spominjao.

Pogledajte video o tome kako je ubijen Arkan.

(Telegraf.rs / Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sibin

    25. jul 2016 | 10:50

    taj olos nikad nije bio rodoljub,isao je na ratiste da krade i evo i da prodaje oruzje ustasama.da je drzava normalna trebala je odyzeti svu imovinu a ne da gospodja i dan danas trosi pare!

  • Aleks

    25. jul 2016 | 11:03

    Tačno! Cecin Arkan je bio samo najteža vrsta kriminalca, koji je izigravao srbijanskog patriotu, a njega i njegovu miliciju interesovali su samo pljačka i ubijanje!

  • JZ

    25. jul 2016 | 11:12

    I posle kada mi velicaju sve te patriote i sa ove i sa one strane dobijem stomacne probleme...a ironija je jos veca sa tim sto je narod glup ko k i posle 25 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA