INCIDENT U SRPSKOJ SVETINJI: Budvanka iz protesta polila crvenu farbu po freskama!

Manastir Reževići je 1226. godine podigao Stefan Prvovenčani, a monasi koji se nalaze u njemu kažu da je prosuto nekoliko litara farbe, kao i to da su freske znatno oštećene i da će biti neophodna njihova restauracija

  • 13

Budvanka O. F. je napravila incident u kompleksu drevnog manastira Reževići, koji se nalazi uz magistralni put koji povezuje Budvu i Petrovac, kada je crvenom bojom "prekrečila" freske na posebnom ulazu u manastir koji je pre samo četiri godine urađen i oslikan.

Ovaj manastir je 1226. godine podigao Stefan Prvovenčani, a monasi koji se nalaze u njemu kažu da je prosuto nekoliko litara farbe, kao i to da su freske znatno oštećene i da će biti neophodna njihova restauracija, prenele su Večernje novosti.

- Vernici koji dolaze u crkve našeg manastira i turisti zatekli su u ponedeljak groznu sliku. Potoci farbe slivali su se niz oslikane zidove, kao i po stepenicama i kamenom pločniku. Slučaj smo prijavili policiji i verujemo da će istraga rasvetliti ovaj vandalski čin - rekli su monasi Reževića.

Prema pričama meštana, "napad" crvenom farbom izvela je osoba koja se ne slaže ni sa rodovima u manastiru i oko njega, kao ni sa njegovom istorijom. Zbog toga je, navodno, uzela “pravdu” u vidu velike kante s farbom i napravila incident.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    28. jul 2016 | 01:02

    Ja bi joj nasula farbu u nos. Dno dna, jeretik i bogoborac, hoce da naradjuje monasima i vodi manastir. Bivsi komunisti danas procitaju jedno poglavlje iz Svetog Pisma is odmah su veci teolozi od patrijarha. Nadam se da ce otici u zatvor za namerno rusenje nacionalne bastine.

  • Biljana NK

    27. jul 2016 | 23:58

    Iz protesta ?? Kakvog protesta , nije mi jasno . Njoj je mjesto u Spužu , pa neka tamo protestuje do mile volje .

  • Marko

    28. jul 2016 | 00:54

    Odmah u ludnicu da je vode !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA