PUTIN IMA "ĐAVOLSKU SREĆU": Amerikanci tvrde da je sad došlo njegovih 5 minuta

Turskoj, istovremeno, zvaničnici predvođeni glavnim savetnikom predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana optužuju SAD za neuspeli pokušaj vojnog puča u drugoj po veličini vojsci Alijanse, podstičući time porast antiamerikanizma koji Putin "žuri da iskoristi"

  • 8

Da je ruski predsednik Vladimir Putin smišljao način na koji može da oslabi NATO, ne bi mogao to da uradi mnogo bolje od onoga što se trenutno već dešava, ocenjuje američka agencija Blumberg.

AMERIKANCI ŽELE RAT SA PUTINOM: Ovi JASTREBOVI su spremni za sukob sa Rusijom!

Blumberg, naime, navodi da kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp preispituje osnovne principe NATO-a i nagoveštava da će možda priznati Krim kao deo Rusije.

U Turskoj, istovremeno, zvaničnici predvođeni glavnim savetnikom predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana optužuju SAD za neuspeli pokušaj vojnog puča u drugoj po veličini vojsci Alijanse, podstičući time porast antiamerikanizma koji Putin "žuri da iskoristi".

"Neočekivano, uz malo truda, veteran KGB-a ubira iznenadne plodove unutrašnjih političkih prilika u dva stuba evropske zajedničke odbrambrene strukture", ocenjuje američka agencija.

Putin ima "đavolsku sreću", smatra gostujući saradnik u Evropskom savetu za spoljne poslove Mark Galeoti.

Ruski predsednik, kako kaže, može samo da sedi i posmatra kako se ovaj, kako navodi, "bogatiji, moćniji i na legitimnim vrednostima zasnovan blok" raspada.

Putin iskorišćava događaje, koji su mu išli u korist, uključujući najveću izbegličku krizu u Evropi od završetka Drugog svetskog rata, koja je širom kontinenta ojačala političke stranke levice i desnice, prijateljski nastrojene prema njemu, i uticala na istorijsko glasanje Britanaca u junu za izlazak iz EU, zaključuje Blumberg.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailovic

    29. jul 2016 | 18:08

    Pa nije Putin na to uticao, to je posledica intervencija Amerike i Zapada irusenja vlasti koje njima ne odgovaraju...

  • Stefan

    29. jul 2016 | 20:16

    Nema putin pametnijih stvari nego da rastura propali savez koji sluzi da amerika trpa evropsku bedu pod svoju pesnicu, kao sto je rekao majkl mur , amerika ce rasformirati NATo pakt, i opet ce evropa biti sluga amerike kao sto to odavno jeste, evropa propada iz dana u dan , nekad najjaci kontinent postaje ruglo i predmet sprdanja , amerike i kine.Ko im je kriv, kad su obicni vazali Washingtonga.

  • Miloš

    29. jul 2016 | 17:46

    Sreca ne postoji. Sve je organizovano...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA