ZORAN MILANOVIĆ: BiH nije država, već je to "big shit" (AUDIO SNIMAK)

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko reda" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda

  • 78

Lider SDP-a i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović je na zatvorenom sastanku sa braniteljima u utorak, na kojem je govorio o odnosima sa Srbijom i BiH, rekao da BiH uopšte nije država, već je to "big shit".

"SRBI SU ŠAKA JADA, NEMA IH NI 10 MILIONA, A HOĆE DA VLADAJU BALKANOM": Ustaški ispad Zorana Milanovića (AUDIO SNIMAK)

Nakon što je u razgovoru sa predstavnicima Zbora udruženja veterana hrvatskih građanski brigada i Udruženje specijalne policije, kako je preneo zagrebački Jutarnji list, "oprao" Srbiju, Milanović je pokušao da prebaci temu na Bosnu i Hercegovinu. Predstavnicima branitelja Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Na tajnom snimku koji je procureo u javnost jasno je da Milanović nije oduševljen situacijom u BiH, za koju je rekao da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema sa kime da se razgovara, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".

- Imamo posla s negativcima - naveo je Milanović, čuje se na snimku koji je objavio zagrebački Jutarnji list.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

- Iskreno, nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno - rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vreme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko reda" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

- Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsedničke izbore - dodao je Milanović.

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcepi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    25. avgust 2016 | 21:35

    Sto se tice ovog "ponosnog ustase", ne krivim ga kad kaze da se u Sarajevu nema s kim normalno razgovarati i da nema nikakvog reda. Realan sam i tu nije pogrijesio. Osudjujem samo licimjerstvo ! Javno zagovara "dobrosusjedsku" politiku, a privatno se hvali kako dolazi iz ustaske porodice i kako mu se fucka za Zakon njegove vlastite drzave o zabrani ustaskog poklica "za dom spremni" - onaj isti poklic pod kojim je zvjerski ubijeno na hiljade neduznih civila na rasnoj, vjerskoj i ideoloskoj osnovi. Dakle, kao neki huligan, on ne postuje zakone svoje drzave, a govori o nekum "redu" ?! Imajuci u vidu da se hvali ustaskom familijom, pitam se sta on smatra "redom" i kakav bi to red mi u BiH trebali imati ? Da se privatno svi pozdravljamo sa "Dom spremni "? Kako je Hrvatska nesto bolja od svih nas dok god ima ljude poput njega na funkciji? Kako je on nesto bolji od ove nase "elite" u Sarajevu, koja opet ima svoju retoriku ? Necu ni komentarisati o agresiji Hrvatske na BiH koju spominje ovdje, to je vec dokazano u Hagu i iskusio sam je kao dijete u ratu. A, on i njemu slicni, mogu samo borbene pjesme pjevati. U ovom slucaju, to je bukvalno !

  • Ljupce

    25. avgust 2016 | 15:17

    Jer ovaj stvarno misli da ce neko njega nesto da pita vi ste bre nebitan narod u EU ,narod bez istorije bez i jednog znacajnog coveka u svetu cela istorija im vezana za zlocine i pokolje vi cete nekog da blokirate vas ce da pitaju morate da shvatite da ste vi koleteralna steta EU.

  • Muhamed - Zenica

    25. avgust 2016 | 19:46

    Ne krivim ovog ustasu kad kaze da se u Sarajevu nema s kim normalno razgovarati i da nema nikakvog reda, realan sam i tu nije pogrijesio. Osudjujem samo licimjerstvo ! Javno zagovara "dobrosusjedsku" politiku, a privatno se hvali kako dolazi iz ustaske porodice i kako mu se fucka za Zakon njegove vlastite drzave o zabrani ustaskog pozdrava "za dom spremni" - onaj isti poklic pod kojim je zvjerski ubijeno na hiljade neduznih civila na rasnoj, vjerskoj i ideoloskoj osnovi. Logicno, imajuci ovo u vidu, pitam se onda o kakvom to "redu" ON govori ? Kakav bi to red mi u BiH trebali imati i kako je Hrvatska nesto bolja od svih nas dok god ima ljude poput njega? Necu ni komentarisati o agresiji Hrvatske na BiH, to je vec dokazano u Hagu. A, on i njemu slicni, mogu samo borbene pjesme pjevati. U ovom slucaju, to je zapravo i bukvalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA