≫ 

ISPLJUVAN SA OBE STRANE DRINE: Milanovićeve ratnohušačke izjave ne sviđaju se NI SRBIMA, NI HRVATIMA, a ni Izetbegoviću!

Mediji u hrvatskoj su izjave Zorana Milanovića okarakterisirali kao 'kafanski diletantizam' i 'govor septičke jame', a veruju da će i hrvatski građani nakon ovih izjava moći da lako izaberu između odgovornog i ozbiljnog lidera i onog koji šalje poruke koje su jasan znak dodvoravanja hrvatskim braniteljima

  • 21

Huškačka retorika Zorana Milanovića ovih dana je glavna tema medija u regionu. Izjavama da je Srbija "šaka jada", a vlast u Srbiji "bahata beogradska čaršija", da Bosna i Hercegovina nije država, već da je to "big shit", ali i komentar da ga pozdrav "Za dom spremni" uopšte ne interesuje, podgrejao je interesovanje medija za njegove predizborne nastupe.

PREDIZBORNO OBEĆANJE: Milanović rekao da prestaje sa vređanjem vlasti u Srbiji

Mediji u hrvatskoj su njegove izjave okarakterisirali kao "kafanski diletantizam" i "govor septičke jame", a veruju da će i hrvatski građani nakon ovih izjava moći da lako izaberu između odgovornog i ozbiljnog lidera i onog koji šalje poruke koje su jasan znak dodvoravanja hrvatskim braniteljima.

Takođe, hrvatski mediji su se bavili srpskim i bosanskim novinama, koje su naslovne strane posvetile Milanovićevoj retorici. Naslovne strane današnjih novina u Srbiji možete pogledati OVDE.

Zoran Milanović

"SRBI SU ŠAKA JADA, NEMA IH NI 10 MILIONA, A HOĆE DA VLADAJU BALKANOM": Ustaški ispad Zorana Milanovića (AUDIO SNIMAK)

Vođa hrvatskih Srba Milorad Pupovac za Slobodnu Dalmaciju rekao da je Milanovićeva sklonost ponižavanju i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda vrlo ozbiljan problem za njegovu stranku i Narodnu koaliciju koju predvodi, jer je zbog šake glasova dozvolio sebi da druge države naziva "šakom jada".

ZORAN MILANOVIĆ: BiH nije država, već je to "big shit" (AUDIO SNIMAK)

Printskrin: slobodnadalmacija.hr Printskrin: slobodnadalmacija.hr

- Nakon što se u jeku proustaškog desničarenja pohvalio svojim dedom ustašom, sad se pred vođama šatoraša koji su ga rušili junači izjavama poput "J... mi se za dom spremni!" – tvrdi Pupovac u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

OGLASIO SE ZORAN MILANOVIĆ: Žele da nas posvađaju sa susedima!

Dr. Berto Šalaj s Fakulteta političkih nauka u Zagrebu tvrdi da je Milanović bio svestan da će se njegov razgovor s braniteljima pojaviti u javnosti, pa je ušao u proračunati rizik, ali da sebi ipak nije smeo da dozvoli taj kafanski rečnik kojim je govorio.

Printskrin: slobodnadalmacija.hr Printskrin: slobodnadalmacija.hr

Neprimerene izjave Milanovića o Bosni i Hercegovini su takođe naišle na osudu u toj državi, a na njegov govor mržnje odgovorio je Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić otvorenim pismom.

Reprint: Dnevni Avaz Reprint: Dnevni Avaz

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković za Jutarnji.hr kaže da Milanovićeve izjave mogu vrlo lako da reše izbore u Hrvatskoj, jer snimci koji se ovih dana pojavljuju u javnosti pokazuju poprilično iznenađujuće i razotkrivajuće elemente. Njegove izjave liče na rasparavu u kafani i štete odnosima Hrvatske sa susednim zemljama, smatra Plenković.

Printskrin: jutarnji.hr Printskrin: jutarnji.hr

Pored preseka naslovnih strana srpskih novina koje su mahom posvećene Milanoviću, portal 24sata.hr donosi izjave zamenika predsednika HDZ-a Milijana Brkića, koji ovaj zaštitnički odnos Milanovića prema braniteljima smatra licemernim, jer ih je tokom četiri godine njegove vlasti ignorisao, a sada im se dodvorava.

Printskrin: 24sata.hr Printskrin: 24sata.hr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    26. avgust 2016 | 16:51

    Ovo je huliganski govor, nije cak ni na nivou kafane ! Glorifikuje ustase, daje do znanja drugima da ga bas boli briga o zakonu koji zabranjuje ustaski poklic "za dom spremni", itd. Kakvu poruku to salje onima koji ga slusaju ? Dakle, ravan je huliganu ! Paradoks je samo u tome sto kaze da je BiH "bez ikakvog reda" (sto je tacno) i da se u Sarajevu nema s kim "normalno razgovarati", dok se ON ponasa cak i gore od ovih kretena u Sarajevu. Njegova izjava da su Srbi "Saka jada", a Srba ima skoro tri puta vise od Hrvara, cista je lobotomija ! I Hitler je nekada mislio da su Sovjeti samo "saka jada", a danas svi znamo kako su Njemci prosli u bivsem SSSR-u.

  • Dzej

    26. avgust 2016 | 15:42

    eto vidite sad...nije problem u narodima,ako ima jednog hrvata i jednog srbina i jednog bosanca koji ne zele da ulaze u nacionalisticke konflikte onda nije problem u narodima.narodu se lako zavade,lako zaglupe i podele,lako dovedu od nacije koja je dala dzonija stulica,davorina popovica,boru corbu itd. do nacija koje sad imaju severinu,avu karabatic,rastu,karleusu...rijalitije,parove,farme,gastose,zmajeve...problem je sto se politikom ne bave politicari,skolovani i obrazovani za to nego ovakve kafanske dzukele i sto politikom moze na ovim prostorima da se bavi bilo ko samo da nema stida i obraza da selja ko seljak u autobus...takvi su danas i kod vas i kod nas...pozdrav za sve normalne ljude na ovim prostorima koji nisu zasluzili da im kafanske dzukele i obor elita kroje zivote...

  • Јасмина

    26. avgust 2016 | 15:07

    Изрод....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA