FILMSKO HAPŠENJE MAKEDONSKE I TURSKE POLICIJE: U munjevitoj akciji palo 5 DŽIHADISTA! (FOTO)

Oni su na organizovan način pokušali da se priključe terorističkoj organizaciji Islamske države, ali su nakon hapšenja vraćeni u Makedoniju

  • 0

Pet makedonskih državljanina, uzrasta do 18 do 24 godine, osumnjičeni da su bili članovi Islamske države, privedeno je 12. avgusta u sinhronizovanoj akciji turske i makedonske policije, saopštio je danas ministar MUP Makedonije Mitko Čavkov.

U MAKEDONIJI UHAPŠEN AKTIVISTA ISLAMSKE DRŽAVE! U supertajnoj akciji hvatanja učestvovale tajne službe Makedonije i Albanije

Oni su uhvaćeni na jednom mestu gde se okupljaju džihadisti u naselju Aksaraj i potom odvedeni u prihvatni centar za strance u Istanbul.

- Tokom akcije, pri pokušaju bekstva, dve osobe su zadobile teške telesne povrede - rekao je Čavkov.

Od privedenih petorice makedonskih državljana, trojica su iz Kumanova, a dvojica iz Skoplja. Oni su na organizovan način pokušali da se priključe terorističkoj organizaciji Islamske države, ali su nakon hapšenja vraćeni u Makedoniju. Protiv njih je podignuta krivična prijava zbog "učešća u stranoj vojsci, policiji, paravojnim ili parapolicijskim formacijama", i određen im je pritvor.

ISIS HOĆE DA SRBIJA BUDE DEO KALIFATA: Prete nam teroristički napadi, ugledni stručnjak upozorio na NAJKRITIČNIJA MESTA!

Ministar Čavkov je pojasnio da su u okupljalištu džihadista osumnjičeni Makedonci bili smešteni zajedno sa još četvoricom iz Albanije, Sirije, Palestine i Maroka, gde su čekali povoljnu priliku da odu u Siriju.

- Prema dosadašnjim saznanjima, oni su predhodno bili podstaknuti i organozovani od strane makedonskih državljana – džihadista koji su duže vreme boravili u Siriji. Oni su otišli u Tursku sa namerom da se prikljuće mudžahedinskim jedinicama u Siriji - rekao je ministar Čavkov i dodao da se protiv 23 makedonska državljanina vodi krivični postupak, da je 25 makedonskih državljanina poginulo na ratištima u Siriji i Iraku i da se tamo nalazi još 50 osoba iz Makedonije. Te brojke, naglasio je Čavkov, stalno variraju.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA