ODBIJENA ŽALBA NA PRESUDU: Teroristima koji su ubili šetoricu Srba ipak 120 godina zatvora! (FOTO)

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je februara ove godine na po 15 godina zatvora osuđeno osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1998. godine ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili

  • 14

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je februara ove godine na po 15 godina zatvora osuđeno osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1998. godine u graničnom pojasu između tadašnje SRJ i Albanije izvršili dva teroristička napada i ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili.

Apelacioni sud odbacio je žalbu advokata optuženih Šićera Maljokua, Gaši Džafera, Gadžaferi Demuša, Maljoku Dema, Agrona Isufija, Čuni Antonua, Rabita Alije i Rustema Beriše kojom je predloženo da oni budu oslobođeni optužbe zbog nedostatka dokaza.

Kako je navedeno u žalbi, oštećeni, odnosno oni koji su preživeli teroristički napad, su u iskazu pred sudom naveli da ih je napalo tridesetak ljudi, pa zbog toga nije jasno zbog čega je osuđeno samo njih osmorica odnosno kako je utvrđeno da su baš oni izvršili krivično delo za koje su osuđeni.

Međutim, Apelacioni sud je smatrao da su iskazi preživelih vojnika, svedoka, video zapis, kao i teleprinterski izveštaj podnet komandi OVK u kojem se opisuje događaj, dovoljni dokazi za krivicu optužene osmorke.

Foto: privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, ova osmorica su kao pripadnici jedinice "kobra", kojom je rukovodio sada pokojni Agim Ramadani, neutvrđenog dana ušli iz Albanije na Kosovo gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put između karaula "Maja Čoban" i "Morina".

Granična patrola Vojske Jugoslavije je vojnim vozilom "TAM 110" prolazeći tim putem septembra 1998. naletela na mine i tada je poginuo vođa patrole Milan Bundalo, dok su četvorica vojnika povredjena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Istog dana u blizini karaule "Košare" pucali su iz zasede na vojno vozilo i tada su poginuli Vladimir Radojičić, Miladin Gobeljić i Ilija Pavlović, svi vojnici na odsluženju vojnog roka, kao i vojnici po ugovoru Miroslav Jocić i Miloš Pavlović. Teško su ranjeni kapetan Goran Loznica i Goran Simić.

TERORISTI PRETE SRBIJI: Očekujte bombu 21.avgusta, ovaj grad će biti prvi! (FOTO)

Surovi napad na vojsku legitimne države teroristi su ovekovečili video zapisom na kojem se vidi da su ubijene opljačkali, a koji je pravosuđu poslužio kao ključni dokaz.

ALBANCI SU SVETU I BOGEA VEZALI ZA STUB I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Zločin star 15 godina do danas nije rasvetljen! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Majka Vladimira Radojičića, Lozanka, koja se godinama borila da ubice njenog sina budu kažnjene, posle izricanja prvostepene presude, rekla je da ne veruje da će oni ikada završiti u zatvoru, jer su svi nedostupni srpskim organima gonjenja zbog čega im je suđeno u odsustvu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    30. avgust 2016 | 22:26

    Rustem Berisa,bivsi oficir jna,zajedno smo sluzbovali u jednom gradu u r.hrvatskoj i tada mi je ogavan i zvalav bijo kao i svi njegovi siptari,no rado sam i sa krajnjim zadovoljstvom pljuvao u kafu,urinirao u cizne,onanisao u zastitnu masku,kad bi ga riba zvala i trazila,nikad nije bijo prisutan,kajem se sto kad pobeze iz jna ga nismo nasli u njegovoj Peci,pobeze gnjida. Vecna slava,i Hvala Srpskim junacima.Na nama je da se ne zaborave i osvete..!

  • Nemanja

    30. avgust 2016 | 21:55

    Neka neka i mene boli ova nepravda sto im nisu dali dozivotnu ili smrtnu kaznu ali docice i nasih 5 min za osvetu kad tad nicija nije gorela do zore samo polako.......

  • Sandjama

    30. avgust 2016 | 22:09

    E moja Srbijo, da ste sudili Srbima dobili bi dozivotne a go.na siptarska po 15 godina. Daj Bize da ih Toma ne pomiluje iduce godine i da odu kuci pevajuci. SRAMOTA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA