≫ 

OBRATITE PAŽNJU NA KAMATU: Banke nude pozajmice za školski pribor, uslovi čak i nepovoljniji u odnosu na keš kredite

Prosečne kamate na keš kredite sada su od šest do devet odsto godišnje. Pojedine manje banke ovakve pozajmice nude čak i po nultoj kamati, uz mesečni trošak održavanja računa od svega 300 dinara

  • 2

Kako se primakla školska godina, tako su se banke dosetile da ponude namenske kredite za kupovinu udžbenika i školskog pribora. Pre nego što se odlučite za ovakvu kupovinu, proverite dobro uslove koje vam banke nude, jer takav namenski može da bude skuplji od keš kredita.

U slučaju da recimo uzimate namenski kredit za kupovinu opreme i knjiga za školarce u iznosu od 15.000 dinara, sa rokom otplate od šest meseci, efektivna kamata biće vam 18,56 odsto, što je mnogo skuplje od keš kredita. Međutim, ako uzmete isti ovaj kredit sa maksimalnim rokom otplate od godinu dana i maksimalnim iznosom od 100.000 dinara, u tom slučaju efektivna kamata iznosi 9,59, što je manja kamata u odnosu na keš kredite.

Bake i deke, evo gde možete za MALO PARA da obradujete svoje UNUKE!

Međutim, kako bi doskočile konkurenciji, banke su, ipak, od skoro ponudile mnogo bolje uslove.

Prosečne kamate na keš kredite sada su od šest do devet odsto godišnje. Pojedine manje banke ovakve pozajmice nude čak i po nultoj kamati, uz mesečni trošak održavanja računa od svega 300 dinara. Računica pokazuje da se za keš kredit od 15.000 dinara, sa rokom otplate od šest meseci, efektivna kamata iznosi 12,05 odsto, piše Blic.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovo se pak ne isplati kod veće sume jer bi na iznos od 200.000 dinara po prosečnoj kamati od oko sedam odsto banci, na kraju vratili 232.000 dinara.

Kako najlakše podići kredit i na šta OBAVEZNO DA OBRATITE PAŽNJU!

Ako uzmete kredit od 100.000 dinara na godinu dana po kamati od nula odsto, imate samo trošak na održavanje kredita od 3.600 dinara. Da bi se dobio ovakav kredit neophodan je račun u toj banci, a ako niste njen klijent, neophodno je da platite troškove zatvaranja računa u prethodnoj banci, što je 1.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misirac

    1. septembar 2016 | 08:42

    Da nije tužno smejao bi se na sav glas.Uzimati kredit zbog školske opreme.Po tome se tačno vidi gde se nalazimo.Sramota kako nam dobro ide

  • Tanja

    1. septembar 2016 | 13:20

    idu na more i posle uzimaju kredit za skolsku opremu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA