DELOVI LEŠEVA RASUTI PO NJIVAMA: Stravični prizori dan posle avionske nesreće u Makedoniji (FOTO)

Ovo je u istoriji makedonskog vazduhoplovstva četvrta nesreća koja se dogodila prilikom sletanja na aerodrom u Skoplje

  • 0

Delove leševa šestorice poginulih u avionskoj nesreći, koja se sinoć dogodila desetak kilometara od skopskog aerodroma, avionsko krilo sa jednom gumom, metalnu elektronsku kutiju, dva mobilna telefona i jedan italijanski pasoš pronašli su do sada istražitelji i policajci u njivama Jelovice blizu sela Kožle.

OTKRIVEN IDENTITET POGINULIH U AVIONSKOJ NESREĆI U MAKEDONIJI: Letelica nije imala "crnu kutiju" (VIDEO)

Tela su preneta u Institut za sudsku medicinu radi identifikacije, saopštili su iz skopskog tužilaštva. Avion je poleteo iz italijanskog mesta Trevizo. U Skoplju je trebalo da dopuni gorivo i nastavi let do Prištine. Avionom je upravljao predsednik Aero - kluba „Trevizo“, Frančesko Motanjer. Iako je iskusan i dobar pilot, nevreme nad Skopljem, jaka kiša, snažni vetrovi i slaba vidljivost su im skratili putovanje – zauvek.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Iz Treviza je poletelo četiri aviona sa 20 putnika. Oni su trebali da slete u Prištinu i prisustvuju proslavi prve godišnjice tamošnjeg aero-kluba osnovanog uz podršku aero-kluba iz Trevizoa. Tri aviona su stigla na odredište, a srušio se jedan, najverovatnije zbog loših vremenskih uslova - izjavio je Mauricio Patueli iz aero-kluba „Trevizo“.

Olupinu aviona „Pajper“ i tela poginulih tražilo je 170 policajaca, kojima su pomagali žitelji okolnih sela. Delovi srušene letilice su pronađeni još sinoć oko 20 časova, ali je zbog lošeg vremena potraga bila prekinuta, a nastavljena je danas, čim je svanulo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pravi razlozi nesreće još nisu poznati. Predpostavlja se da je na pad letelice uticalo nevreme, ali ima i predpostavki stručnjaka da je možda avion bio preopterećen, ili da nije imao dovoljno goriva. Da bi prikupili što više informacija, istražitelji Osnovnog javnog tužilaštva su danas ispitivali dvojcu pilota iz Italije, koji su bili u druge dve letilice i koji su bez problema sleteli na skopski arodrom „Aleksandar Veliki“.

Ovo je u istoriji makedonskog vazduhoplovstva četvrta nesreća koja se dogodila prilikom sletanja na aerodrom u Skoplje.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA