Đorđe je pre 16 godina napustio Srbiju i postao uspešan u "belom svetu" ali ono što je uradio za svoje zemljake nateraće vam suze na oči!

U sređivanje školske zgrade, koja pripada matičnoj osmoletki u Šimanovcima, Đorđe Petković je uložio oko 40.000 evra

  • 7

Đaci područnog odeljenja Osnovne škole "Dušan Jerković Uča" u Deču počeće novu školsku godinu u kompletno obnovljenoj zgradi. Umesto oronulih zidova, plafona koji opada, oguljene stolarije, učenici će se "useliti" u sređene i moderno opremljene učionice, zahvaljujući svom zemljaku Đorđu Petkoviću.

MILICA KAO INSPIRACIJA: Devojka iz Srbije pomogla obnovu škole u Keniji (FOTO)

Iako je pre 16 godina napustio Srbiju i otišao u Ameriku, Đorđe nikada nije zaboravio svoj kraj. Svaki dolazak iz Njujorka u Beograd, značio je i odlazak u Deč. Otkad je zaposlen u "Er Srbiji" u prilici je i da češće posećuje rodno mesto. U sređivanje školske zgrade, koja pripada matičnoj osmoletki u Šimanovcima, bivši učenik Petković je uložio oko 40.000 evra.

– Na priredbi povodom dana Svetog Save, video sam da je plafon skoro pao, a i ostali deo zgrade bio je u jako lošem stanju – priča Petković. – Saznao sam da u školu ništa nije uloženo 25 godina. Rešio sam da pomognem. Škola je sređena po ugledu na američke obrazovne ustanove.

Kako kaže Petar, đaci nisu krili oduševljenje kada su saznali da će im tokom raspusta škola biti sređena.

- Uvedeno je centralno grejanje, zamenjeni su podovi, stolarija, sve je okrečeno, kupljene nove klupe i stolice, kao i ostali nameštaj, sređena kupatila, napravljena multimedijalna učionica - navodi Đorđe. - Opština je finansirala zamenu plafona, a uvešće i video-nadzor, tako da će i bezbednost đaka biti na najvišem nivou.

- Presrećni smo i beskrajno zahvalni - ne krije zadovoljstvo Snežana Stanković, direktor OŠ "Dušan Jerković Uča". – Đaci su praktično dobili novu školu.

PONOVO RADI GIMNAZIJA U OBRENOVCU: Završena obnova svih škola i vrtića u Obrenovcu! (FOTO)

Đorđe Petković je uredio i kompletan enterijer, kupio tehničke uređaje. Škola ima oko 110 učenika od prvog do osmog razreda koji će sada imati sjajne uslove za rad. Osim Đorđa i opštine, pomogla je i jedna firma iz Deča.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TO

    8. septembar 2016 | 00:43

    Bravo!

  • amerika

    8. septembar 2016 | 03:34

    Samo jedan komentar,a kada su starlete I krominalci I pitanju,onda se utrkuju ko ce lepse I bolje pisati o svojim idolima,svaka cast za djoleta...

  • Dobrica

    8. septembar 2016 | 01:53

    E to su ljudi sa dušom! Koji misle i na tuđe dete, a ne samo na svoje. Svaka ti čast! Eeee, da nam je više takvih....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA