≫ 

JASMINKI LEKARI ZAŠILI VAGINU ZA DEBELO CREVO: Kad sam stigla kući, osetila sam čudan miris iz međunožja (FOTO) (VIDEO)

Sa ušivenom vaginom za debelo crevo doktori su je pustili kući, a tek posle nekoliko meseci, lekarsku grešku su otkrili na Klinici za onkologiju gde je otišla na hemoterapiju i zračenje

  • 24

Visoku cenu lekarske greške, koja ju je mogla koštati života, i danas plaća Jasminka Velkovska ( 42 ) iz Skoplja. Posle tri godine, ona je prvi put javno progovorila pred kamerama portala Novatv o svojoj golgoti i katastrofalnoj grešci hirurga, koji su, umesto da joj odstrane karcinom, debelo crevo zašili za vaginu!

SPRŽILI SU JOJ VAGINU: A onda su učinili nešto još gore!

Zahvat je pravljen pod supervizijom američkog lekara, a kada su je skinuli sa operacionog stola, rečeno joj je da je opercija uspešno izvršena.

- Dok sam još ležala u bolnici pitali su me da li ima gasove. Rekla sam im da imam, ali ne iz anusa, već iz vagine. “Pa dobro”, odgovorili su mi. Par dana kasnije, kada sam morala na veliku nuždu, umesto preko anusa sve je izlazilo kroz vaginu. Kada sam lekarima na to ukazala, doktorka mi je rekla da ne brinem, da je to nova metoda, a ja sam se trudila da prihvatim da je to tako, kaže Jasminka Velkovska.

Sa ušivenom vaginom za debelo crevo doktori su je pustili kući, a tek posle nekoliko meseci, lekarsku grešku su otkrili na Klinici za onkologiju gde je otišla na hemoterapiju i zračenje.

Printskrin: Youtube/NOVATV MK Printskrin: Youtube/NOVATV MK

- Tamo su prilikom kompjuterskog sinmanja otkrili da nešto nije u redu, a ja sam im prenela ono što su mi rekli - da je u pitanju neka nova metoda. Hitno su me poslali na magnetnu rezonancu gde je tačno utvrđeno o čemu se radi, priča Velkovska.

Žena je nakon toga morala ponovo pod nož. Napravljene su joj još četiri složene operacije da bi se ispravila lekarska greška, a ceo slučaj je završio na sudu gde je doktorka bolnice “8 Septembar”, Gordana Božinovska, koja je pod mentorstvom i uz superviziju američkog lekara obavila operaciju, osuđena je na 3 meseca uslovne kazne za krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Printskrin: Youtube/NOVATV MK Printskrin: Youtube/NOVATV MK

Na tako malu kaznu doktorka je osuđena zato što je Velkovska pristala na sporazumnu odštetu od 30.000 evra da se ne bi vukla po sudovima i ponovo preživljavala sve ono što je doživela, ali i radi toga što joj treba novac za još jednu složenu operaciju koju sada treba da obavi u Srbiji.

Novac još nije dobila, pa sada sprema novu tužbu. Novatv je stupila u kontakt sa direktorom bolnice “8 Septembar”, Sašom Stojčevim koji im je rekao da bolnica ne beži od odgovornosti, ali da ne može da isplati odštetu jer suma nije navedena u sudskoj presudi.

Mislila je da je to obična ZUBOBOLJA. Posle pola godine, samo što nije ostala BEZ GLAVE!

- Sumu od 30.000 evra, koja je sporazumno dogovorena, ne pokriva u potpunosti osiguravajuća kompanija, odnosno može da isplati 20.000 evra, a ostalih 10.000 evra nemamo kako da isplatimo jer nemamo dokument za pokriće, rekao je Stojčev.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Dušan Joksič)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    19. septembar 2016 | 13:22

    ISTU GOLGOTU su meni napravili na porodjaju. Pustili me kuci a da mi NIIISTA nisu rekli. Nakon 5 dana NESNOSNIH bolova otisla sam na pregled gde su mi rekli da mi nije nista OSIM sto ce mi mozda ugraditi silikonski deo u anus ali da to mora da potvrdi hirurg. Sutradan sam kod hirurga saznala da HITNO moram na operaciju gde ce mi ugraditi stomu. Kod kuce cerka od 5 godina i sin od 6 dana...STRAAASNO!!!Rado cu to ispricati za bilo koje novine ili televiziju!!!

  • Iz kavadarci

    19. septembar 2016 | 17:37

    Tamo je opsto rasulo i da imas pare nema lekare svi su otiali van makedonije.

  • Maxim

    19. septembar 2016 | 11:41

    Ameri probaju i jozef mengele je tako isprobavao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA