BAKA (91) KANDILOM ZAPALILA STAN: Ponovo požar u Nišu, hitri vatrogasci spasli situaciju (FOTO)

- Majka je pobožna žena, čita Bibliju i dva puta dnevno kadi stan. Na žalost, jutros je zaboravila da ga ugasi - rekao je sin Vere D. (91) koja je zapalila stan

  • 2

Samo zahvaljujući prisebnosti komšija koji su ih pozvali i brzoj intervenciji vatrogasaca, niko nije stradao u požaru koji je jutros oko 10 sati izbio u stambenoj zgradi na Bulevaru nemanjića 56 u Nišu.

VATRA JE BUKTALA, A ČOVEK JE ZAPOMAGAO IZ ZAPALJENOG STANA: Za dlaku izbegnuta tragedija u Nišu! (FOTO)

Do požara je došlo u stanu Vere D. (91), a izazvalo ga je kandilo, koje je baka, nakon što je okadila sebe, vratila u regal a da ga nije ugasila. S obzirom na brzu reakciju vatrogasnih jedinica osim ormana i stvari koje su se u njemu nalazile, ništa drugo nije izgorelo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Verin komšija Dragan Stojanović prvi je primetio paljevinu i pozvao vatrogasce.

VELIKI POŽAR U NIŠU: Eksplozije u zapaljenoj zgradi, vatra se i dalje širi, ima povređenih! (FOTO) (VIDEO)

- Osetio sam miris i video dim kako izlazi iz futera vrata na Verinom stanu. Pozvonio sam joj, ona je bila u dnevnoj sobi, uspaničena. Nije znala šta joj se dešava. Odveo sam je u svoj stan i pozvao vatrogasce, a zatim zatvorio sve prozore kako bih sprečio dotok vazduha da se požar ne bi rasplamsao - priča Stojanović.

Starčinin sin Dragan je potvrdio da je požar izazvala nepažnja njegove majke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Majka je pobožna žena, čita Bibliju i dva puta dnevno kadi stan. Na žalost, jutros je zaboravila da ga ugasi. Dobro se ipak sve završilo zahvaljujući i komšiji Stojanoviću koji je izvukao na vreme i pozvao vatrogasce - rekao je ovaj čovek.

Ovo je treći požar koji je za poslednjih dvadesetak dana izbio u Nišu. U požaru u naselju Rasadnik, koji se dogodio 7. septembra, lakše su povređene dve osobe, a potpuno je izgorela stambena zgrada.

Pre četiri dana goreo je stan u zgradi na Ledenoj Steni čiji je vlasnik takođe zadobio lakše povrede.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA