TERORISTA LUTA NEMAČKOM, LJUDI U STRAHU: Nosi sa sobom eksploziv, može da ga aktivira bilo gde i bilo kad?! (FOTO)

Iako se život u gradu Hemnicu nakon opsadnog stanja u subotu polako vraća u normalu, mnogo je policajaca na ulicama koji i danas pretražuju svaki kutak

  • 3

Nemačka policija intenzivno traga za Džaberom Albakrom (22) za koga se sumnja da je planirao bombaške napade. U stanu osumnjičenog Sirijca, policija je u subotu pronašla nekoliko stotina grama eksploziva.

OVO JE MIGRANT KOJEG TRAŽI CELA NEMAČKA: Spremao se da digne aerodrom u vazduh! (FOTO) (VIDEO)

Sumnjaju da je planirao bombaške napade u Nemačkoj, a informacija je došla iz obaveštajne zajednice zbog čega je bio pod nadzorom. Nemačka policija ispituje još jednog Sirijca, koji je jedan od trojice privedenih u subotu, zbog sumnje da je umešan u pripremu bombaškog napada, kao i da su druge dve osobe puštene.

- Verujemo da je on mogući saučesnik u zaveri - kažu u policiji.

Albakr je sa izbeglicama u Nemačku stigao prošle godine iz Damaska, kada je u tu zemlju ušlo oko 890.000 migranata, i njemu je odobren azil. Iako se život u gradu Hemnicu nakon opsadnog stanja u subotu polako vraća u normalu, mnogo je policajaca na ulicama koji i danas pretražuju svaki kutak. Policija je upozorila građane kako imaju razloga da veruju da je Albakr opasan, te da im odmah jave ako ga vide.

- Pretpostavljamo da je osoba opasna. Iz obaveštajnih krugova dobili smo informacije da bi moglo doći do ozbiljne pretnje - izjavio je portparol kriminalističke policije Tom Bernhardt.

Najviše ih zabrinjava činjenica da ne znaju da li sa sobom nosi eksploziv, jer bi ga mogao aktivirati bilo gde. U njegovom stanu je pronađen TATP, omiljeni eksploziv terorista, kojeg još zovu i "Majka sotone", a smatra se opasnijim od TNT, piše Bild.

- U ovom trenutku ne znamo gde je on i šta nosi sa sobom. Budite oprezni - upozorila je policija građane na Tviteru.

Magazin "Špigl" navodi, pozivajući se na policiju u Saksoniji, da je Albakr napustio stan u subotu ujutru dok je policija bila na licu mesta pripremajući raciju. Nije poznato kako je izbegao policiji.

Policija u Saksoniji izdala je poternicu za Albakrom, koji je rođen u Siriji u januaru 1994. godine. Kako se navodi u poternici, Albakr je obučen u crnu duksericu sa kapuljačom i osumnjičen je za "pripremanje bombaškog napada".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIA

    9. oktobar 2016 | 23:45

    TAJ TERORISTA JE U JUNU DOBIO AZIL U NEMACKOJ,SOCIJALNU POMOC,SVOJ STAN I UZIVANCIJA.DOK DRUGI GRADJANI RADE OD UJUTRO DO UVECE DA BIH ZARADILI KOJI EVRO. 890.000 IZBEGLICA JE U NEMACKOJ ,A GDE SU JOS OKO 500.000 KOJI NISU UOPSTE NIGDE REGISTROVANI .STA PROPAGANDA RADI UZAS.NEMACKA JE PUNA TERORISTA

  • Raspucin

    9. oktobar 2016 | 23:02

    I sta s tim?

  • jdm

    10. oktobar 2016 | 05:50

    1. Odakle mu taj eksploziv? 2. Koliko tog eksploziva ima, kad ga konstantno nosi sa sobom? 3. Što ga već nije aktivirao? ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA