Pilot pritisnuo pogrešno dugme i ubio sebe, suprugu i decu: Nezapamćena avionska nesreća (VIDEO)

Očevici kažu da im je sve ličilo na akrobaciju u vazduhu pre nego se avion konačno pojavio i pao na zemlju

  • 0

Pilot Filip Garvi (56) leteo je sa ženom En, ćerkom Emili i sinom Danijelom kada se po lošem vremenu njihov avion sa šest sedišta srušio.

SRUŠIO SE AMERIČKI VOJNI AVION: Kulja crni dim iznad Las Vegasa (FOTO)

NOVI PAD AVIONA U SAD: Srušila se letelica južno od Kolorado Springsa

Četvoročlana porodica stradala je avionskoj nesreći nakon što je otac, koji je pilotirao, pritisnuo pogrešno dugme u pokušaju da sleti uz pomoć autopilota, pokazala je istraga.

Baka i deka iz Vokinga u Suriju leteli su u posetu svojoj ćerci Lauri Frensis i njenom dvogodišnjem detetu Kejti kada se nesreća dogodila, piše mirror.co.uk.

Pintskrin/Youtube/Music Hub Pintskrin/Youtube/Music Hub

Oni koji rade na slučaju su ustanovili da je letelica "Pajper Malibu Miraž" imala najpre normalan pad da bi potom brzo ušla u oblake približavajući se aerodromu Dankesvil u Devonu.

Očevici kažu da im je sve ličilo na akrobaciju u vazduhu pre nego se avion konačno pojavio i pao na zemlju.

Iszražitelji kažu da je moguće da se gospodin Garvi spuštao ne shvatajući da je uključio autopilota, što je dovelo do podizanja aviona.

U izveštaju se pominje da je moguće da su mentalna greška, nepravilan izbor dugmeta ili tehnička greška dezorjentisali pilota koji nije uspeo da povrati kontrolu.

Gospodin Garvi, koji je bio direktor softverske kompanije, je pilot od 2012. godine i svoj drugi avion je kupio u leto 2013. godine.

U izveštaju stoji da su ga instruktori smatrali za dobrog u zadacima sa brojevima, ali za manje dobrog od prosečnih pilota u multitaskingu i slabog u određivanju prioriteta, posebno kada je pod pritiskom.

(Telegraf.rs / mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA