SKANDAL TRESE SAD, AMERIKANCI NAPRAVILI 200.000 PROPUSTA: Izdavali neispravna dokumenta, hiljade zelenih karti nestalo!

Za to vreme ustanovljeno je da je u poslednje tri godine izdata 12.771 karta sa netačnim datumom i 6.230 duplih zelenih karti

  • 6

Državna služba SAD odgovorna za izdavanje zelenih karti napravila je propuste u poslednjih nekoliko godina koje se odnose na izdavanje karti ljudima koji već imaju američko državljanstvo, isporučila je više od 200.000 na pogrešne adrese i izdala 19.000 neispravnih dokumenata, kaže se u izveštaju.

LAKO DO OBEĆANOG ŽIVOTA U AMERICI: Evo kako na LUTRIJI za čas da dobijete ZELENU KARTU!

Američka građanska i imigraciona služba (UCIS) u izveštaju govori o nepravilnostima koje su poslednje tri godine desile pri izdavanju zelenih karti.

Za to vreme ustanovljeno je da je u poslednje tri godine izdata 12.771 karta sa netačnim datumom i 6.230 duplih zelenih karti.

Povećan je broj prijava da su zelene karte poslate na pogrešne adrese. Taj broj je 2013. godine bio 44.000, a 2015. godine čak 92.000.

- Ispostavilo se da je na hiljade zelenih karti jednostavno nestalo. Ako se ovaj dokument nađe u pogrešnim rukama, vrlo lako može da se desi da teroristi, kriminalci i stranci obezbede sebi ostanak u SAD - izjavio je generalni inspektor Džon Rot.

Foto: Wikipedia/U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) Foto: Wikipedia/U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS)

U izveštaju se napominje da je najviše propusta napravljeno u vezi sa dizajnom i funkcionalnošću Elektronskog imigracionog sistema, koje je još ranije uočio generalni inspektor o čemu je izvestio u prethodnim pojedinačnim izveštajima.

Pokušaji Američke građevinske i imigracione službe da reši ovaj problem nije urodio plodom.

Tokom 2015. godine ova služba je izdala čak 2,1 milion zelenih karti ili boravišnih dozvola.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA