Ugostitelj iz Splita GODINU DANA u kući držao 5 TONA mesa!

Tokom postupka nadzora obrade i prerade mesa inspekcija mu je meso oduzela, a izdali su mu i zabranu obavljanja neregistrovane delatnosti

  • 2

Carinici iz Splita su u saradnji s inspektorima Ministarstva poljoprivrede u prizemlju kuće Dragana Sekulića u Sekulićima na Žumberku pronašli hladnjače s gotovo pet tona mesa, koje ugostitelj tu skladišti.

OPREZ: U centralnu Srbiju stiže meso sa Kosova i Albanije, a namenjeno je preprodaji na pijacama!

Tokom postupka nadzora obrade i prerade mesa inspekcija mu je meso oduzela, a izdali su mu i zabranu obavljanja neregistrovane delatnosti.

- Nisam hladnjaču registrovao jer sam bio lenj. Nisam mislio da je to toliko važno - rekao je Sekulić.

Dodaje da je zbog pojačanog posla i premale hladnjače u Splitu meso skladištio u Sekulićima poslednjih godinu dana. Tu su njegovi zaposleni meso samo obrađivali, raspremali i spremali u hladnjače.

- Sve meso koje se nalazilo u njima u trenutku kad je "zakon" došao ovde, ima pokriće, svaki dekagram mesa u hladnjači je pokriven dokumentima. Kupujem ga u Zagrebu, kupujem ga u Splitu, ovde ga sredim, uredim i ovde ga skladištim i vozim ga u Split. Nema nikakvoga govora o salmoneli, meso je legalno, kupljeno, sve je to bila junetina, meso su oduzeli i uništiće ga. Inspekcija, carinici i veterinari su bili korektni. Sad ću registrovati hladnjače i raditi dalje kao što se radilo i do sada. Oni su odradili svoj posao, a ja ću odgovarati za ono što nisam učinio - zaključio je Dragan te dodao da je hladnjače uredio, jednu pre sedam-osam godina a drugu pre tri godine, jer se u Sekulićima pokušavao baviti uzgojem krava, ali mu nije išlo pa je odustao.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. novembar 2016 | 07:00

    Koliko takvih ima jos, koji neplacaju drzavi porez, truju narod da se obogate a bolesti svake godine se sire. Treba meso kupivat direktno kod seljaka.

  • Johan

    25. novembar 2016 | 07:45

    Ako je iz Srbije toje baš sad par ekselans.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA