≫ 

SLOVENIJA DOMAĆIN PRVOG SUSRETA TRAMPA I PUTINA? Melanija dala ideju, Cerar rado prihvatio

Razgovor u kome je Cerar čestitao predsedničkom paru, odnosio se na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju sprovodi njegova vlada

  • 6

Slovenija bi uz inicijativu s američke ili ruske strane mogla da bude država u kojoj će biti organizovan prvi susret novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina, kazao je u razgovoru za američku novinsku agenciju slovenski premijer Miro Cerar.

Donald i Melanija Tramp razgovarali sa predsednikom i premijerom Slovenije. Ovo su im poručili

- Ako bi SAD i Rusija za to dali inicijativu, Slovenija bi mogla da postane most između dve supersile - rekao je Cerar i dodao da je njegova država u prošlosti već dokazala da je sposobna da organizuje takve susrete jer su se u Sloveniji prvi put sastali Vladimir Putin i Džordž V. Buš, na početku prvog mandata nekadašnjeg predsednika SAD-a.

Cerar je rekao da je prošle nedelje razgovarao telefonom sa Trampom i njegovom suprugom Melanijom, te da je ona i spomenula ovu izvrsnu ideju, ali nisu došli do određenog zaključka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Razgovor u kome je Cerar čestitao predsedničkom paru, odnosio se na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju sprovodi njegova vlada, ali je spomenut i mogući sastanak Trampa i Putina u zemlji u kojoj je rođena prva američka dama.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    29. novembar 2016 | 11:50

    Kao i uvijek.... 7 milja ispred osrtalih u "regionu", a cinjenice govore i da su u korak sa "zapadom"!!! Slovenija jedina nije "pukla" sankcije Rusiji, niti ih neko moze natjerati ili ucjenjivati, od 92 oni imaju svoje fabrike u Rusiji!!! Melanija im je dosla ko slag na tortu, ko saka na oko a to samo po sebi nije lose, cisto da tupave botine vide ko je UVIJEK bio "lider u regionu" i ko ce to biti u buducnosti, da se zna i da se visokoletaci i preletaci malo spuste na zemlju!!

  • Laza

    29. novembar 2016 | 14:37

    Bilo bi mi drago. Titova vila opet da ceka visoke goste I da ceo svet vidi. Tu u blizini na Bledu su I najbolje krempite na svetu.

  • Nele

    29. novembar 2016 | 11:27

    "Most izmedju dve sile..."E,to je on zbog cega smo mi tu gde jesmo,a gde su Slovenci.Pragmaticnost.A mi smo uvek ti,koji ce da guraju prst u oko Amerima,kao ne damo mi na bracu Ruse...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA