≫ 

CRNA TAČKA ZA VOZAČE: Najmanje 20 ljudi godišnje strada na ovom mestu u Srbiji

Najčešći uzroci nezgoda i nesreća na putu između Niša i Pirota, su neprilagođena brzina, nedržanje potrebnog odstojanja od vozila ispred, te nedržanje desne strane u smeru kretanja, kažu u policiji

  • 11

Duž Sićevačke klisure, samo na polovini bližoj Nišu, godišnje se dogodi oko 20 saobraćajnih nezgoda i nesreća, pokazuju podaci saobraćajne policije u Nišu. Najčešći uzroci nezgoda i nesreća na putu između Niša i Pirota, su neprilagođena brzina, nedržanje potrebnog odstojanja od vozila ispred, te nedržanje desne strane u smeru kretanja, kažu u policiji za Anadoliju.

UŽAS NA MAGISTRALNOM PUTU: Kombi udario U STENU, pa preleteo u suprotnu traku! Ima povređenih! (FOTO)

PREVRNUO SE KAMION PUN MIGRANATA NA AUTO-PUTU PIROT-NIŠ: Vozač pobegao s lica mesta! (FOTO)

Ovo navodi na zaključak da vozači, dovode sebe u situaciju da zbog umora ili nedostatka sna izgube koncentraciju, pređu na levu stranu puta i tako u opasnost dovedu sebe, druge vozače i putnike.

Statistika niške policije pokazuje da je za period od početka 2014. do kraja oktobra 2016. godine u 49 nezgoda i nesreća na ovoj deonici međunarodne magistrale E-80 učestvovalo 59 putničkih i 22 teretna vozila, pet autobusa, traktor i motocikl.

Kako je ovo još uvek jedina opcija za one koji preko Beograda, Niša i Sofije putuju do Istanbula, iz saobraćajne policije svim vozačima  savetuju da se pridržavaju zakona, propisa i znakova.

- Svim učesnicima u saobraćaju koji prolaze kroz Sićevačku klisuru savet je da prilagode brzinu kretanja svojih vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, kiši, snegu i ledu na kolovozu, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim uslovima - poručuju iz saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu i dodaju  da se u ovo doba godine zahteva poseban oprez zbog učestalijih odrona.

(Telegraf.rs / Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grin

    3. decembar 2016 | 20:27

    nedovoljna sirina kolovoza kroz sicevacku klisuru tih 20km, a ostalo sve je u redi I kvalitet I signalizacija sve po propisu,jos vozaci da prilagode brzinu puta I ne preticu ne punoj liniji,ne pi bilo nesreca

  • Strahinja

    3. decembar 2016 | 18:47

    Nije jedini put.

  • Boki

    3. decembar 2016 | 18:42

    Znaci ipak su krivi vozaci? Da li je moguce da su svi bezgresni, od graditelja do policije, svi osim vozaca?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA