(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Pitbul obliven krvlju stoji iznad psa lutalice kojeg je pre toga zaklao

Pozivajući se na iskaze svedoka, u ovom udruženju kažu da to nije bio prvi slučaj napada pasa policajca iz Velesa

  • 25

Udruženje za zaštitu životinja Anima Mundi iz Skoplja objavilo je šokantnu fotografiju na kojoj se vidi kako zakrvavljen pitbul stoji iznad mirnog psa skitnice, koga je predhodno zaklao.

HRVATA ZAMALO UBIO NJEGOV PAS, KIDAO MU KOŽU 15 MINUTA: Kada je stigao u bolnicu, i lekari su se zgrozili (FOTO)

Anima Mundi tvrdi da je vlasnik pitbula pripadnik specijalne policijske jedinice iz Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji, čije ime nisu obelodanili. Dodaju da on ima još nekoliko pasa koje trenira da budu agresivni. Nekoliko puta je bio prijavljivan u policiju, ali protiv njega ništa nije preduzeto.

- Potenciramo da nije isključak, već pravilo da pripadnici policije budu involvirani u slučajeve nasilja nad životinjama i uvek je policija ta koja ih štiti i ne sprovodi zakon, a to predstavlja zloupotrebu službene dužnosti. U praksi već postoje presude za krivično delo mučenje i maltretiranje životinja po kome su sankcionisani vlasnici pasa koji su napali, povredili ili ubili drugo kuče. To predstavlja krivično delo, pa nije jasno zašto policija pokreće samo prekršajni postupak, iako su, kao i u ovom slučaju ugroženi životi dece i ljudi koji tamo živeističi iz Anima Mundi.

Pozivajući se na iskaze svedoka, u ovom udruženju kažu da to nije bio prvi slučaj napada pasa policajca iz Velesa, koji svoje dresirane pse stalno pušta na ulicu da se slobodno šetaju.

Anima Mundi insistira na odgovornost i dosledno sprovođenje zakona u ime ubijenog psa skitnice, ali i svih drugih žrtava ljudske neodgovornosti. Zato javno pozivaju Unutrašnju kontrolu MUP da preispita ceo slučaj i preduzme mere.

Fotografiju možete pogledati OVDE.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сораб Асир Асирб Сирб Серб Сараб Серв Сервал Сармат Сирб Сириб СРБ...

    23. decembar 2016 | 00:19

    Ма јел то онај што је у макединији удавио девојчицу пудлицу и нико му ништа не може јер је полицајац???!!! Још је и претио њеним родитељима...негде претпрошле године или натпрошле ако ме сећање добро служи...

  • BG

    22. decembar 2016 | 23:26

    Psi lutalice su naviknuti na ljude jer zahvaljujuci njima opstaju i nikada te nece napasti bez razloga. Zapitaj se. Moj pas i ja se druzimo sa lutalicama i nemamo problem! Mozda da ih nahranis nekad, a ne da ih teras od sebe?

  • Doberman

    22. decembar 2016 | 23:38

    o bull i ast je suvisno govoriti, rase koje su tek skoro priznate od evrope pod pritiskom usa i vb saveza, al nije poenta u tim dzukelama, u srbiji postoje ringovi gde je čip za kladjenje i ulaz 500e, psi se vagaju, pa sem ovih hibrida, videcete kangale, argentince, cak i lovne terijere, ma sve od 7 do 77. znam policajca iz jagodine( trnava) koji krsti doba i vuka i organizuje u cupriji borbe i bez problema leseve tera u kafileriju. bio, video, povracao od stresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA