≫ 

Blizanci Milica (3) i Mihailo (3) vode bitku za život od prvog dana (FOTO)

Milici i Mihailu možete pomoći putem SMS-a, tako što ćete upisati broj 142 i poslati na 3030

  • 6

Admini Fejsbuk grupe "Knjigoljupci", pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi pomogli blizancima Mihailu i Milici. Akcija licitiranja knjiga je dobila veliki odjek pa je na aukciji skupljeno mnogo više novca nego što je očekivano.

BLIZANCI MILICA (3) I MIHAILO (3) ZAJEDNO VODE BITKU OD PRVOG DANA: Njihova priča će vas naterati da STANETE i razmislite! (FOTO)

Milica (3) i Mihailo (3) Lukić su brat i sestra, prevremeno rođeni blizanci koji su bitku za život počeli da vode od prvog dana. Usled veoma teškog porođaja njihove mame nastale su brojne posledice po njihovo zdravlje.

Godinu dana nakon rođenja, Mihailo je proveo u bolnici. Posle nekoliko operacija glave i mozga, krvarenja na mozgu, hidrocefalusa, stalnih infekcija, epilepsije, problema s plućima, očima, operacije tromba na srcu, posle svakodnevne borbe za život, posle punih godinu dana došao je svojoj kući. Izborio se za život uprkos svim teškoćama, ali posledice su ostale.

Njegova sestra Milica takođe ima dosta dijagnoza. Lekari različitih specijalnosti, među kojima su: fizijatari, neurolozi, kardiolozi, oftamolozi i drugi svakodnevno prate njeno stanje. Milica još uvek nije u stanju da hoda, ne sedi stabilno, kasni u psihomotornom razvoju i to joj otežava da se uključi u normalan socijalni život.

Kad sam rodila Vuka, dobio je jake grčeve! Odvela sam ga kod lekara, a sad se BORE ZA NJEGOV ŽIVOT (FOTO)

Miličini i Mihailovi roditelji nisu u mogućnosti da nadalje samostalno obezbede sredstva za lečenje i prinuđeni su da zatraže pomoć od svih dobrih i humanih ljudi, kako bi blizanci mogli da se nadaju normalnijem životu i boljem sutra.

- Mihailova i Milicina mama je članica naše grupe gde razmenjujemo, poklanjamo i prodajemo knjige. Ona ni u jednom trenutku nije potencirala to da su njena deca bolesna i da im treba pomoć. Baš zbog toga smo odlučili da joj pomognemo - rekla je za Telegraf Jovana Srejić, admin grupe.

Printskrin: Fejsbuk Printskrin: Fejsbuk

Skupili su oko 130 knjiga i objavili licitaciju na grupi. Sva sredstva od aukcije, uplaćena su na račun Mihailove i Milicine mame.

- Knjige koje su kupljene za 200 dinara i manje, prodate su za mnogo više novca. Drago nam je da možemo da pomognemo i nastavićemo našu akciju. Pozivamo sve da se uključe i da spoje humano i korisno - dodala je Jovana.

Kontaktirali smo i Ivanu Lukić, Mihailovu i Milicinu mamu.

- Moramo da se borimo, da idemo napred i nema odustajanja. Svaki mali napredak nama je ogroman. Klinci sada svaki dan vežbaju u centru Mali borac. To finansira humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić. Čekamo da se Mihailovo zdravlje malo stabilizuje pa nastavljamo dalje sa lečenjem. Na proleće je u planu Renona ali sve zavisi od finansijske situacije - rekla je Ivana za Telegraf.

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Što se napretka tiče, Milica je počela da koristi levu ruku mnogo više. Uspeva da stoji naslonjena na krevet i stabilnije sedi. Mihailo malo bolje drži glavicu i počinje da reaguje na okolinu.

Milici i Mihailu možete pomoći putem SMS-a, tako što ćete upisati broj 142 i poslati na 3030. Cena poruke je sto dinara. Njima takođe možete da pomognete i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj koji možete naći na sajtu budihuman.rs.

Vaše malo Milici i Mihailu je sve!

(K.Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    2. februar 2017 | 18:28

    E Srbijo!Koliko je ovakve dece,koliko je jauka i poziva za pomoc?! Zar nismo svesni da je zdravlje najbitnije i da se ovoj deci treba pomoci?! Da se ujedinimo,pa malo po malo..Zar vam vest o maloj Sofiji da je sada dobro nije izmamila osmeh na lice?!

  • Pokažimo da smo ljudi

    2. februar 2017 | 18:23

    Ajmo ljudi pomozite ko koliko može.Svaka pomoć je dobrodošla ovoj dečici.Budite humani,makar pošaljite jednu poruku.Niko neće osiromašiti za 100 dinara a njima to puno znači.

  • Tara

    2. februar 2017 | 20:54

    Pomozimo ovim mališanima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA