SMANJENO ČEKANJE NA GRANICAMA: Na Batrovcima 60, a na Horgošu i Kelebiji 90 minuta. Oprez u vožnji!

Na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije

  • 0

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 60 minuta, dok se na graničnim

prelazima "Horgoš" i "Kelebija", na izlazu iz Srbije, čeka oko 90 minuta.

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas!

Na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Blagi porast dnevnih temperatura koje nas prema najavama RHMZ očekuju ovih dana, doprineće dobroj prohodnosti puteva. Međutim, jak jutarnji mraz i niske temperature pretavaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu, na koju posebno upozoravamo vozače.

I dalje se nalazimo u periodu kada magla i sumaglica smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, navodi AMS S.

Telegraf.rs Telegraf.rs

Trenutno su prisutne na području Vojvodine, Šumadije, zapadne Srbije kao i u Timočkoj krajini i po kotlinama, gde će se prema rečima meteorologa zadržati i tokom većeg dela dana.

Magla, mokar kolovoz i poledica razlog su da i pored redovnih intervencija putara vozače upozorimo da voze opreznije i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, dodaje AMS S.

Oscilacije u temperaturi pored mokrih kolovoza i poledice, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su odroni, pre svega na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, u planinskim predelima, a ima ih i na ulazu i izlazu iz tunela.

Poslednjih dana učestali su na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na đerdaspkoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku,

Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisutru. Zimski uslovi vožnje zadržali su se u planinskim predelima Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Tutina, gde je i ujedno i dalje na snazi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Danas se po pravilu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, pre svega u prepodnevnim satima, na prilazinim putevima i unutar većih gradskih sredina, pa će samim tim svim učesnicima u saobraćaju biti potrebno više strpljenja i tolerancije u vožnji, navodi AMS S.

Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije" neprohodni su sledeći putnim pravci: II A-143 Pričević-Pecka i III A-137 Krupanj-Gračanica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA