≫ 

Ponovo ste dobili veći račun za struju? Niste jedini, a povodom toga možete da učinite samo JEDNO

- Ledeni talas u decembru i januaru povećao je dnevnu potrošnju električne energije u Srbiji od 10 do 20 odsto, zavisno od temperaturnih razlika - dodali su iz EPS-a.

  • 18

Nakon neuobičajeno velikih računa za decembar, sumnja se uvukla u naše građane, koji se nakon januarske ispostave računa za utrošenu električnu energiju, ponovo bune za uvećanje.

Ako se ovako grejete dok duva vetar kao danas, račun za struju će vam biti duplo veći!

Naime, kako Novosti pišu, prosečno domaćinstvo dobilo je za prethodni mesec 1.000 dinara veći račun za struju nego u istom periodu prošle godine. S obzirom na to da je struja neznatno poskupela između dve sezone, postavlja se pitanje šta je uzrok takvom stanju.

Evo koliko je reklamacija stiglo u EPS: Počinju nova čitanja zbog spornih računa za struju

Potrošači su iz tog razloga preplavili šaltere za reklamacije u ispostavama ovog preduzeća.

- Do sada sam najviše platio račun 17.000 dinara. Sada mi je za januar stiglo 40.000, a prošlog sam platio 12.000 dinara. Stan od 46 metara kvadratnih grejem na TA peć, ali očitavanja brojila se ne poklapaju na kraju decembarskog merenja i početkom januara - rekao je za ovaj list Nikola Krstić i naglasio da je ovog meseca trebalo da plati manje, ali je umesto toga računaica duplo viša.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, eps.rs Foto: Tanjug/Rade Prelić, eps.rs

Iz EPS tvrde da je tokom decembra i januara potrošeno 560 miliona kilovat-sati struje više nego u istom periodu prošle godine.

- Ledeni talas u decembru i januaru povećao je dnevnu potrošnju električne energije u Srbiji od 10 do 20 odsto, zavisno od temperaturnih razlika - dodali su iz EPS-a.

Sudeći po ovome, više ne možete da se žalite, jer su računi za januar znatno smanjeni nego oni za decembar. Naravno, pravo na žaljenje vam niko ne može uskratiti, ali očigledno ćete malo šta moći da učinite po pitanju umanjenja - iz EPS-a tvrde da je sve obračunato baš kako treba.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    15. februar 2017 | 08:57

    Imam stan od 105 kvadratna metara zivim u Svajcarsku I 40000 hiljade dinara ili blizu negde 400fr. Meni bi ta kolicina novca stigla da platim fakturu najmanje za osam meseca nemogu shvatiti da ljudi koji zaradjuju trista franaka plate toliko za struju od cega ce kupovati druge neophodne ?!?!stvari za zivot tu ima nesto sto ne stima KRADJA

  • Dj.dju

    15. februar 2017 | 10:11

    Ja imam centralno grejanje i poviseni su racuni...verovatno mi fen za kosu guta struju

  • Ja

    15. februar 2017 | 08:07

    U pitanju je jačina struje. Sam sam i kuvam kafu na el.šporetu svako jutro u isto vreme, nikad se ne skuva za isto vreme,u ove hladne dane to traje nekoliko minuta duže, šta reći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA