Novi detalji o smrti brata vođe Severne Koreje: Pre ubistva poslao je pismo Kim Džong Unu, evo šta je napisao u njemu (FOTO)

Stvari su se dodatno pogoršale kada je počeo javno da kritikuje vladavinu svog brata

  • 0

Pismo Kim Džong Nama u kome preklinje svog polubrata da mu poštedi život, iskrslo je tokom istrage i ispitivanja osumnjičene žene i muškarca, vezanih za ubistvo na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Ubica polubrata Kim Džong Una imala je na sebi SKRIVENU PORUKU na koju niko nije obratio pažnju (FOTO) (VIDEO)

Kim Džong Nam je još 2012. pisao pismo svom bratu Kim Džong Unu, koji je preuzeo vlast u Severnoj Koreji nakon smrti njihovog oca Kim Džong Ila 2011, piše Independent.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama do kojih su došli istražitelji, on je u pismu molio svog brata da povuče naredbu za njegovo ubistvo, koje je bilo na snazi još za vreme vladavine njihovog oca, ali nikada nije dobio odgovor. Stvari su se dodatno pogoršale za pokojnog Kima kada je počeo javno da kritikuje vladavinu svog brata nazivavši je "neslanom šalom", kažu obaveštajne službe.

Podsetimo, policija je već uhapsila četvoro osumnjičenih da su učestvovali u trovanju Kim Džong Nama.

Foto: Tanjug/AP/Kyodo News Foto: Tanjug/AP/Kyodo News

Prvo su uhapšenje dve ženske osobe, za koje se smatra da su sami počinioci ubistva i to jedna 25-godišnja žena s indonezijskim pasošem na ime Siti Aishah i 28-ogodišnja Doan Ti Houng sa vijetnamskim dokumentima.

Prema saznanjima policije Kim Džong Nam je poprskan otrovnom supstancom nakon čega mu je pozlilo, te je ubrzo prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je uputila zahtev Maleziji da im preda telo pokojnika, ali malezijske vlasti su navele kako još uvek niko od porodice nije došao da identifikuje telo, te da Malezija neće vratiti telo polubrata severnokorejskog lidera, dok njegova porodica ne obezbedi uzorke DNK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA