Ovo niste videli u Narkosima: Svi ćute o tajnoj vezi između Pabla Eskobara i Amerikanaca (VIDEO)

Tadašnji senator Džon Keri je objavio izveštaj gde tvrdi da ne samo da ima dosta dokaza koji povezuju CIA sa trgovinom droge, ali ističe da je i vlada SAD znala za to

  • 0

Huan Pablo Eskobar Henao, sin zloglasnog narko bosa Pabla Eskobara, sada kaže da je njegov otac "radio za CIA". U novoj knjizi, njegov sin, koji živi pod pseudonimom Huan Sebastijan Marokin, objašnjava da je njegov otac radio za CIA, a da je od prodaje droge finansirao borbu pritiv komunizma u Centralnoj Americi.

Sin Pabla Eskobara otkrio šta mu je otac govorio o drogi i podzemlju: Ovo nasledstvo "kralja kokaina" je zapravo vrednije od limuzina i vila (FOTO)

- Posao sa drogom je drugačiji od onoga što svi zamišljamo. Moj otac nije novac pravio sam, već uz pomoć američkih agencija. Imao je direktne veze u CIA i prodao im je najviše droge - ističe on.

Njegova prva knjiga prvenstveno govori o njegovom ocu, dok u drugoj knjizi, koja je objavljena u Argentini, on otkriva međunarodnu korupciju u kojoj je njegov otac učestvovao sa CIA, prenosi thefreethoughtproject.com.

Vladini službenici su navodno bili Eskobarovi partneri, što mu je dopuštalo da prekrši zakon i imao je istu moć kao i sama vlada.

Istraga koju je sproveo Veb, otkriva veze između CIA, Nikaragve i trgovine kokainom u afričko-američkoj zajednici. Ovo je izazvalo brojne proteste i kongresne rasprave, kao i otvorenu reakciju mejnstrim medija.

Tadašnji senator Džon Keri je objavio izveštaj gde tvrdi da ne samo da ima dosta dokaza koji povezuju CIA sa trgovinom droge, ali ističe da je i vlada SAD znala za to.

Foto: Wikimedia/Steve Murphy Foto: Wikimedia/Steve Murphy

El Patron, kako je Eskobar bio poznat, na trgovini drogom je zaradio 395 miliona evra i navodno je držao 80% svetskog tržišta kokaina.

Eskobar i njegov kartel su svakog dana krijumčarili u SAD 15 tona kokaina i nije mu smetalo da iza sebe ostavi na hiljade mrtvih kako bi uspeo.

Ako se ispostavi da su tačni navodi iz knjige to bi značilo da je CIA odigrala veliku ulogu u snabdevanju Amerikanaca kokainom, dok je vlada sa druge strane namerno bila protiv droge da bi se pokreno "rat".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Eskobar je ubijen 1993. godine kada je pucano na njegovu kuću. Okolnosti njegove smrti još uvek nisu u potpunosti poznate.

Marokin tvrdi da je njegov otac počinio samoubistvo, dok drugi veruju da ga je ubila policija.

- Moj otac je bio mali zupčanik u velikom biznisu trgovine drogom - ističe on.

Napominje da je morao da oprosti ostalim članovima porodice koji su bili uključeni u trgovinu drogom ali i za to što su izdali njegovog oca.

- Pablo Eskobar nije uzor. Ja se divim svom ocu koji me je obrazovao, a ne mafijašu. Što je više moći imao, to je siromašnije živeo - ističe on.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA