≫ 

Strava i užas u Knjaževcu: Ubijenom mladiću skrnave grob i pet godina posle smrti

- Koliko god puta da sam sadila novo cveće, uvek kada bih došla da obiđem dete, zaticala sam isti prizor. Sve bi bilo počupano, a saksije porazbijane - priča majka Slađana

  • 7

Martina Arsića iz Knjaževca, koji je imao samo 24 godine kada je preminuo od povreda koje mu je naneo sada dvadesetdvogodišnji J.M. polivši ga benzinom i zapalivši, ni pet godina kasnije dušmani ne ostavljaju na miru. Njegov grob je do sada oskrnavljen nebrojeno puta.

UHAPŠENI ZBOG SKRNAVLJENJA GROBLJA: Bečejac (31) i maloletnik krali sa grobova slova, krstove i ramove

- Bio je avgust 2012. godine. J.M. je bio u zavadi sa mojim sinom. Prišao mu je na vašaru, polio ga benzinom i - zapalio ga - kroz suze priča Martinova majka Slađana Arsić.

Martinu je više od 70 odsto tela izgorelo i zadobio je opektine drugog i trećeg stepena.

- Martinovi prijatelji su se organizovali i dali kožu mom sinu. Međutim, nakon 19 dana borbe, moje dete je preminulo - priseća se Slađana.

Arsić je sahranjen na groblju u Knjaževcu.

- Neposredno nakon sahrane, nepoznati počinilac je s groba mog sina iščupao i polomio krst. Prijavili smo slučaj policiji, ali počinilac nikad nije pronađen. skrnavljenje Martinovog groba nastavljena su sve do danas - priča majka za Večernje novosti.

- Koliko god puta da sam sadila novo cveće, uvek kada bih došla da obiđem dete, zaticala sam isti prizor. Sve bi bilo počupano, a saksije porazbijane.

Iako je vandale prijavljivala, policija nikad nije našla krivce.

- Pre nekoliko dana, kada sam došla da obiđem Martina, umalo nisam pala u nesvest: slika na spomeniku bila je - polomljena. Nisam želelal da poverujem da je neko to namerno uradio, već sam se ubedila da je slika pukla od hladnoće. Zvala sam kamenoresca... Kamenorezac je rekao: Slađo, nema hladnoća veze sa ovim. Sliku je neko namerno polomio!

Ponovo se obratila policiji i rekla na koga sumnja, ali su je tamo upozorili da ime ne pominje da je taj neko ne bi tužio za klevetu.

- Više ne znam šta da radim. Pomišljala sam čak i da sama uzmem pravdu u svoje ruke, ali... Želim samo da sve ovo prestane. Martin je umro teškom i bolnom smrću, kakvu ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Neka ga ostave da počiva u miru - zavapila je ova žena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzorica Svedska

    13. mart 2017 | 09:15

    Kakav moze covek da bude kad moze ovako nesto da uradi. Dali taj neko koji ovo radi nerazmislja kako ce proci u zivotu i svi njegovi najblizi. Majcine suze su strasno teske ona je izgubila svoje dete ostavite je na miru, nedirajte je jedino mesto koje ona ima.

  • Duki

    13. mart 2017 | 09:29

    Ovoj jadnoj majci treba pod hitno pomoci zalosno je i tuzno ko to radi.

  • Vracar

    13. mart 2017 | 08:53

    Eto nama ne trebaju albanci za rušenje spomenika mi to sami radimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA