PORUKA SA EGZITA: Novi Sad jeste glavni grad Vojvodine! (FOTO)

Organizatori festivala na zid Petrovaradniske tvrđave postavili transparent sa porukom za goste: "Dobrodošli u Novi Sad, u glavni grad Vojvodine"

  • 12

Transparent sa porukom: "Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine" postavljen je na zid Petrovaradinske tvrđave, gde se trenutno održava "Egzit" festival. Portparolka festivala Marija Bušić potvrdila je da se poruka sa transparenta tiče odluke Ustavnog suda o autonomiji Vojvodine.

Bušićeva je za Radio "Slobodna Evropa" rekla da su transparent, koji je napisan na engleskom jeziku,  postavili organizatori ovog festivala.

- Poruka je upućena strancima. Ovako ih pozdravljamo u Novom Sadu - rekla je Bušićeva.

Na pitanje da li je poruka u vezi sa odlukom Ustavnog suda, ona je odgovorila potvrdno.

Ustavni sud Srbije odličio je da suspenduje više od 20 odredbi Zakona o nadležnostima Vojvodine, što je u Vojvodini protumačeno kao dodatno ograničavanje autonomije pokrajine. Ustavni sud je osporio i odredbu zakona po kojoj se Novi Sad definiše kao glavni grad Vojvodine.

(M. S. / Radio "Slobodna Evropa" / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    13. jul 2012 | 23:21

    Samo napered u toleranciju ovakvih stvari pa onda rat pa odcepljenje,žalosno šta pojedinci sebi dozvoljavaju a vlast toleriše

  • hercegov grad

    14. jul 2012 | 00:03

    mozda za autonomaski bagru,a za ostale,jedan od gradova Srbije.J... vas Canak!

  • Strahinja

    14. jul 2012 | 07:20

    Odmah pohapsiti organizatore i suditi im za narušavanje ustavnog poretka. A usput ispitati sve malverzacije za kojr im je do sada gledano kroz prste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA