2

Dečaci pošli da čuvaju stoku, pa nestali: Tražili ih vojska i policija, Dimitrovgrad bio na nogama! A onda su sjajni momci izveli podvig decenije!

Nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga

Helikopter, Ukrajinska vojska
Foto:Ilustracija/AP/Tanjug

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, angažovani na obezbeđenju dela državne granice prema Bugarskoj, pronašli su dvoje dece starosti 16 i 9 godina, iz sela Dragovita kod Poganova – u opštini Dimitrovgrad, koja su se sinoć izgubila čuvajući stoku.

Vojska i policija će tek da zagrme: Stižu prvi Erbasovi helikopteri stižu u Srbiju, obuka počinje već sledeće godine

Vojska prima još 675 profesionalnih vojnika: Evo kako možete da se tamo zaposlite

Nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga. Hitrom reakcijom komande i pripadnika Zajedničkih snaga, veoma brzo otpočela je potraga za decom, koja su nakon celonoćne potrage, jutros oko 10 sati pronađena na putu za selo Petačince.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, odveli su decu do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu, gde će im biti utvrđeno zdravstveno stanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger

Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger

- Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije izvršavaju svoje zadatke obezbeđenja državne granice, sprečavanja ilegalnih prelazaka granice i pokušaja krijumčarenja ljudi. Ovaj put, kao i mnogo puta ranije izašli smo u susret zahtevima lokalnih meštana i uspeli da pronađemo decu koja su se izgubila. Briga o stanovništvu će i ubuduće biti jedan od najvažnijih zadataka za sve vojnike i policajce angažovane na ovom zadatku – rekao je komandant Zajedničkih snaga, pukovnik Vladeta Baltić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Deca, Dmitrovgrad, Nestanak, Policija, Potraga, Vojska, Vojska Srbije
Popularni komentari
  • S
    Sumaher

    Svaka čast!

  • a
    amerika

    Kako su se mogli izgubiti, tu zive I tu su rodjeni, bas cudno…

foto dana

video dana