≫ 

Makedonsko tlo ne miruje: Serija zemljotresa pogodila Ohrid, potres probudio ljude iz dubokog sna, a danas ih opet uzdrmao!

Kako je saopštila Seizmološka opservatorija pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju, epicentar zemljotresa se nalazio 8km od Ohrida, na dubini od 5 kilometara

  • 0

Zemljotres jačine 2,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je protekle noći jugozapadnu Makedoniju. On se, u 01:02 sat, osetio u Ohridu, Strugi i Resenu, prenela je agencija MIA. Zatim se dogodio novi potres od 3,7 stepeni oko 13:45 časova, što je inače šesto pomeranje tla u ovom regionu u poslednja dva dana.

Novi snažan zemljotres u Ohridu: Makedonci strahuju da se ne probudi vulkan Kosel

Kako je saopštila Seizmološka opservatorija pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju, epicentar zemljotresa se nalazio 8km od Ohrida, na dubini od 5 kilometara.

I ovaj zemljotres je uplašio žitelje Ohrida čiji se stanovi nalaze u višespratnicama, jer su se oni najviše i ljuljali.

Par minuta nakon zemljotresa na društvenim mrežama su se oglasili građani ohridsko-prespanskog regiona, koje je zemljotres probudio iz dubokog sna.

Ohrid je pretrpeo zemljotres i pre šest dana, kada su seizmološki aparati u 15:10 časova zabeležili zemljotres jačine 5 stepeni Evropske makroseizmičke skale.

Zemljotres jačine 3,6 stepeni preplašio je stanovnike Ohrida i 18. juna, kada su neki u strahu napuštali svoje domove.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA