Džejms Bond ubio nenaoružane policajke sa 13 hitaca i ručnom bombom

Danijel Krejg, za kojeg je policija raspisala poternicu u vrednosti od 50.000 funti, ubio je dve policajke tokom potere. Jedna policajka je preminula na licu mesta, a druga na putu do bolnice

  • 0

Dve nenaoružane policajke poginule su u Mančesteru tokom policijske akcije kada im je javljeno da se u zgradi koja je bila napuštena sedam meseci začula pucnjava. Ono što je trebala biti uobičajena policijska akcija, rezultiralo je tragičnom smrću.

Dok su bile u zgradi, svedoci su čuli 13 hitaca i eksploziju, verovatno izazvanu ručnom bombom. Jedna policajka je preminula na licu mesta, a druga na putu do bolnice. Uskoro nakon incidenta, u policijskoj stanici se predao Dejl Kregan (29) koji je odmah uhapšen. Sumnja se da je Kregan, za kojim je izdata poternica , osim ubistva policajki odgovoran i za dva ranija ubistva u Mančesteru.

Policija je za informacije o Kreganu nudila nagradu od 50.000 funti.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je incident “šokantni podsetnik na sve što dugujemo onima koji se izlažu opasnosti kako bi nas čuvali.” Veruje se da će slučaj pokrenuti debatu o tome da li bi bi policajci trebalo da imaju bolju zaštitu. Britanski policajci, naime, ne nose oružje.

Dve žene, čija imena još nisu objavljena, su osma i deveta policajka ubijene u policijskim akcijama.

(I. D. / Jutarnji.hr/Foto:menmedia.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA