NASTAVAK SLEDI: Mišković posle 4 sata izašao iz policije, obećao da će da priča o "Nibens grupi"! (FOTO) (VIDEO)

Vlasnik "Delte" izašao iz Palate Srbija, gde će ponovo doći za koji dan, kada će biti nastavljeno ispitivanje oko poslovanja sa "Nibens grupom" i privatizacija državnih građevinskih firmi. Neposredno pre njega, iz zgrade izašla predsednica UO Luke "Beograd" Ivana Veselinović

  • 6

Vlasnik “Delta Holdinga” Miroslav Mišković izašao je  iz zgrade SIV1 gde je i sedište Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, posle više od četiri sata saslušanja.

Mišković je iz zgrade Palate Srbija na Novom Beogradu, izašao na zapadni ulaz, gde ga je sačekao crni BMW, koji ga je jutros oko 11 sati dovezao na salušanje.

Kako Telegraf saznaje iz dobroobaveštenih izvora vlasnik Delte najviše je bio saslušavan u vezi sa poslovima “Del real” firme.

Miroslav Mišković odbio je i da prihavati ponudu inspektora da se saslušanje i posle, zakonskih četiri sata, nastavi, te je ono prekinuto i zakazan je nastavak suđenja za naredne dane, saznaje naš portal.

On, ipak, nije poricao nijednu dokumentaciju i dokaze za koje je pitan, govoreći da o tome dosta zna i da će o svemu da priča.

Mišković se, kako se navodi u saopštenju kompanije, u skladu sa svojom građanskom dužnošću, odazvao pozivu.

"Delta" je u ranijem saopštenju istakla da su u prethodnom periodu sprovedena “duga i opsežna” istraživanja rada te kompanije tokom čega je u potpunosti odgovoreno na sva pitanja o poslovanju kompanije.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, u istrazi su prikupljani dokazi o poslovanju firme “Del real” Miroslava Miškovića, kao i o aranžmanu koje su pojedine kompanije u vlasništvu ovog biznismena pravile sa firmama koje se povezuju sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Prema pisanju beogradskih dnevnih listova, reč je o gradnji “Belvila” i sumnji da je 100 miliona evra kreditnog aranžmana uloženog u izgradnju ovog naselja obezbeđeno novcem Šarićeve kriminalne grupe. Kada je reč o slučaju “Nibens grupe”, tu se navodno istražuje da li su Mišković i Šarić zajednički učestvovali u kupovini pojedinih firmi u okviru ove grupe i da li je bilo sumnjivih transakcija.

U vezi sa ovim spekulacijama oglasila se i kompanija “Delta Holding”, koja je saopštila da njen vlasnik Miroslav Mišković, kao i članovi njegove porodice, nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama.

Podsetimo neposredno posle ulaska Miškovića, iz Palate Srbija, izašla je predsednica UO Luke "Beograd" i bivša potpredsednica "Delta Holdinga" Ivana Veselinović, koja je ušla u isti "BMW" i odvezla se.

VELJOVIĆ: U NAREDNIM DANIMA I O "NIBENS" GRUPI

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je policija danas s vlasnikom "Delta holdinga" Miroslavom Miškovićem obavila razgovor u svojstvu građanina samo za predmet "Delreal", a da će u narednim danima obaviti razgovor za predmet "Nibens grupe".

- Danas nije bilo reči o ''Nibens grupi'', obzirom da je Mišković rekao da on danas nije spreman za razgovore po tom predmetu, tako da ćemo narednih dana, opet u svojstvu građanina i uz prisustvo postupajućeg tužioca sa njim imati razgovor na te okolnosti gde ćemo opet videti šta je njegovo viđenje svega toga - rekao je on.

Direktor policije je, rekavši da je Mišković u razgovoru bio korektan i kooperativan, naveo i da će sve to biti predočeno tužiocu, a "tužilac će dati konačnu i odlučujuću reč".

- Mi ćemo i dalje u narednom periodu vršiti sve provere vezano za činjenice koje je izneo Mišković - rekao je Veljović dodavši da će policija obavljati razgovore i sa drugim ljudima, a da će na kraju tužilac biti taj koji će dati konačnu reč vezano za sve te događaje.

(D. Z. / Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dilindara

    3. decembar 2012 | 14:26

    Koja su pitanja postavili Mirosluvu Mišković u policiji: - Koliko imaš lažnih profila na fejsu? - Jel stvarno imaš vodeni krevet? - Imam 7 evra. Da li uložiti u Luku Beograd, nekretnine u Srbiji ili probati na japanskoj berzi? - Ceca ili JK? - Jel imaš da rasitniš 200 dinara ? - Šta ti je Mr. Burns iz Simsonovih?

  • Petko

    3. decembar 2012 | 12:05

    Magacioner uvek prvi strada.

  • Zoran

    3. decembar 2012 | 15:46

    Da mu se ODMAH privremeno oduzme putna isprava!! Kako stvari stoje, ima da pobegne iz Srbije, glavom bez obzira! A posle mozemo da mu duvamo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA