SASLUŠANJE: Miroslav Mišković u MUP-u

Kako je najavljeno, vlasnik "Delta Holdinga" će u SIV1 na saslušanje, koje najduže može da traje četiri sata, doći bez advokata

  • 1

Vlasnik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković biće danas saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u SIV1 u 11 sati.

Mišković će se, kako se navodi u saopštenju kompanije od 29. novembra, u skladu sa svojom građanskom dužnošću, odazvati pozivu.

Dodaje se i da su u prethodnom periodu sprovedena "duga i opsežna" istraživanja rada te kompanije tokom čega je u potpunosti odgovoreno na sva pitanja o poslovanju kompanije.

Kako je najavljeno, Mišković će na saslušanje, koje najduže može da traje četiri sata, doći bez advokata.

- U 11 sati Mišković će doći u zgradu SIV-a 1. Tamo će ga sačekati predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, a u svojstvu građana u vezi sa poslovanjem "Del reala". On ima pravo da bude zadržan četiri sata - rekao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

On je istakao da je to prvi poziv Miškoviću za saslušanje i dodao da će on verovatno biti pozvan i na neko drugo saslušanje, ako bude bilo potrebe.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, u istrazi su prikupljani dokazi o poslovanju firme "Del real" Miroslava Miškovića, kao i o aranžmanu koje su pojedine kompanije u vlasništvu ovog biznismena pravile sa firmama koje se povezuju sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Prema pisanju beogradskih dnevnih listova, reč je o gradnji "Belvila" i sumnji da je 100 miliona evra kreditnog aranžmana uloženog u izgradnju ovog naselja obezbeđeno novcem Šarićeve kriminalne grupe. Kada je reč o slučaju "Nibens grupe", tu se navodno istražuje da li su Mišković i Šarić zajednički učestvovali u kupovini pojedinih firmi u okviru ove grupe i da li je bilo sumnjivih transakcija.

U vezi sa ovim spekulacijama oglasila se i kompanija "Delta Holding", koja je saopštila da njen vlasnik Miroslav Mišković, kao i članovi njegove porodice, nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cuvar casti

    3. decembar 2012 | 08:52

    dat ce bog da i njegov poslovni partner dragan đuric bude isto pozvan na saslusanje i da svi budu uhapseni koji su krali od svog naroda odnosno od svog kluba partizana koji je draganu đuricu partizan zextri placao privatni kredit od 15 miliona evra,a zextra je sada duzna preko 30 miliona,a partizan oko 10 milona evra,al to su samo spekulacije posto se nezna koji je pravi partizanov dug

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA