KRAJ DRAME U SAD: Bivši policajac ubio četvoro, poginuo u požaru u opkoljenoj brvnari (FOTO) (VIDEO)

Kristofer Dorner, bivši pripadnik kalifornijske policije, koji se tereti da je počinio četvorostruko ubistvo, poginuo je u sukobu sa policijom na Big Ber planini

  • 5

Bivši policajac iz Los Anđelesa Kristofer Dorner, koji se tereti za četvorostruko ubistvo, poginuo je na Big Ber planini u blizini tog grada, nakon okršaja u kome su dvojica policajaca ranjena.

Američke televizije prekinule su program i uživo su se javljale sa lica mesta, gde je Dorner otkriven posle nekoliko dana skrivanja.

On je uspeo da se sakrije u brvnaru, ali je opažen, pa je kuća opkoljena, a policija je, koristeći megafon, tražila da se preda.

Pošto se on nije odazivao, u kuću je ubačen suzavac, koji je, prema policijskim izvorima, izazvao požar. Dorner nije uspeo da izađe iz kuće i njegovo telo je pronađeno u zapaljenoj brvnari kad su došli vatrogasci.

Dorner je prethodno ranio dvojicu policajaca koji su dežurali na putu, pošto su pokušali da zaustave vozilo u kome se on nalazio, prenosi CNN. Usledila je potera u koju je bilo uključeno više od dve stotine policajaca.

Policija sumnja da je Dorner oko podne upao u jednu lokalnu kuću, vezao par ljudi koji su se u njoj nalazili i ukrao njihov pikap kamionet.

Dorner se tereti da je u prethodnih deset dana ubio tri osobe - ćerku bivšeg policijskog kapetana koji mu je bio nadređen i njenog verenika, i još jednog policajca, dok je ukupno četvoricu ranio.

Mediji ga opisuju kao veoma utreniranog i opasnog profesionalca, odličnog snajperistu, koji neće prezati da puca u policiju.

On je prethodno na internetu objavio rat policji u Los Anđelesu kao osvetu za otkaz koji je dobio 2007. godine.

Naime, sve je počelo kada je Dorner prijavio jednog od kolega da je pretukao osumnjičenog koji je bio osoba sa posebnim potrebama. Posle istrage, interna policijska komisija ustanovila je da prekoračenja sile nije bilo, i Dorner je, kako je rečeno, zbog lažnog prijavljivanja dobio otkaz.

On je, posle toga, optužio policiju u Los Anđelesu za rasizam, pošto je Afroamerikanac, rekavši da se ništa nije promenilo od početka devedesetih i velikih nereda kada su beli policajci pretukli crnog motoristu Rodnija Kinga.

Policija u najvećem kalifornijskom gradu je sada saopštila da će ponovo otvoriti istragu o Dornerovom slučaju.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Čvorović

    13. februar 2013 | 10:23

    Pvo mu napakovali pa ga smaknuli, klasična priča američke demokratije. Ko zna šta je jadnik video ili bio svedok. Mrtva usta ne govore...

  • Vlada

    13. februar 2013 | 02:56

    Samo napred buraz...Sto vise skines to bolje... Idemo kralju

  • rodezijski

    13. februar 2013 | 08:06

    Sjebaše ga kao i Ramba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA