Bugarska demantovala ministra Kneževića

Ambasada Bugarske saopštila da je "apsolutno pogrešno navedeno da je prema bugarskim standardima dozvoljena količina aflatoksina po kilogramu mleka 0,5 mikrograma"

  • 7

Ambasada Bugarske demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio ministar poljoprivrede Goran Knežević.

"U današnjim dnevnim listovima i u medijima, kao i u intervjuu ministra Gorana Kneževića na RTS-u, apsolutno pogrešno je navedeno da je prema bugarskim standardima dozvoljena količina aflatoksina po kilogramu mleka 0,5 mikrograma", navodi se u saopštenju bugarske ambasade.

Istaknuto je da se Bugarska strogo pridržava i primenjuje Regulativu EU 1881/2006. o određivanju maksimalno dopustivih količina nekih zagađivača u hrani.

"U skladu sa tom regulativom, dopustiva količina aflatoksina u mleku na bugarskom tržištu je 0,05 mikrograma po kilogramu mleka", navela je Ambasada Bugarske u Beogradu.

Vlada Srbije je juče odlučila da promeni pravilnik o dozvoljenoj koncentraciji aflatoksina u mleku i gornju granicu sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu podigne na 0,5.

Ministar Knežević je rekao da dve trećine zemalja u svetu, među kojima je i Bugarska, imaju propise koji dovoljavaju prisustvo do 0,5 mikrograma po kilogramu.

Goran Knežević je danas rekao da je odluka Vlade Srbije o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spasava poljoprivreda i da je spreman da ponese odgovornost, pa i podnese ostavku, ukoliko je njegova odgovornost najveća.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa Nikolic

    1. mart 2013 | 14:21

    Овај министар, жешћа нека фаца. Све нас у главу и одпозади.

  • pera

    1. mart 2013 | 14:37

    Ma ostavka bre pa da se ispita lepo zasto smo trovani svo ovo vreme !!!! U zatvor lopovcine mrtve !!!

  • Srdjan Bg

    1. mart 2013 | 14:03

    Lazovcino podnesi ostavku,dosta ste nas trovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA