Optužena za ubistvo sina tuži državu za 140.000 evra!

- Ministarstvo ima rok od 60 dana da nam odgovori na zahtev. Taj rok uskoro ističe i, ako naš zahtev ne bude usvojen, odštetu ćemo naplatiti sudskim putem, podnošenjem tužbe protiv države - izjavio advokat optužene majke Marine Andrejić

  • 3

Ministarstvo pravde još nije odgovorilo na zahtev Marine Andrejić (43) iz Majilovca, koja traži odštetu od 140.000 evra za 700 dana nezakonitog pritvora zbog optužbe da je u julu 2010. godine ubila svog sina Đorđa (13).

Ministarstvo ima rok od 60 dana da nam odgovori na zahtev. Taj rok uskoro ističe i, ako naš zahtev ne bude usvojen, odštetu ćemo naplatiti sudskim putem, podnošenjem tužbe protiv države. Kao i u odštetnom zahtevu, i u tužbi ćemo tražiti 200 evra po danu pritvora - najavljuje advokat Srbislav Stojanović, koji je tokom sudskog postupka zastupao optuženu majku po službenoj dužnosti.

U međuvremenu, dok Marina čeka na odštetu, Republičko javno tužilaštvo podnelo je Vrhovnom kasacionom sudu zahtev za zaštitu zakonitosti presude Apelacionog suda, kojom je ona oslobođena krivice u nedostatku dokaza. Ovaj zahtev podnet je na inicijativu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, koje i dalje smatra da je Marina jedini krivac za smrt svog sina.

- Ovaj zahtev u potpunosti je neosnovan, jer Apelacioni sud ni po jednom osnovu nije povredio zakon. Dok presuda Višeg suda u Požarevcu, kojom je Marina prvostepeno osuđena na 20 godina zatvora, narušava ugled našeg pravosuđa, oslobađajuća presuda Apelacionog suda vraća veru u njega - smatra Stojanović.

Marina je pritvorena u julu 2010. godine, da bi kasnije bila optužena da je svog sina usmrtila na njivi udarivši ga držaljom motike po vratu. Jedini materijalni dokaz koji je Više tužilaštvo predočilo bila je lobanja pronađena u novembru 2010. godine.

Međutim, veštačenja nisu potvrdila da je lobanja dečakova, jer je oprana u izbeljivaču kako bi se unišitili tragovi DNK. Iako ovo pokazuje umešanost treće osobe, time se više niko ne bavi, jer požarevačko pravosuđe smatra da je Marina isključivi krivac.

- Prema svemu onome što sam video i čuo u istrazi, sumnjam da je mali Đorđe bio žrtva trgovaca ljudskim organima, jer je to danas unosan kriminal u svetu - smatra advokat Stojanović.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    16. april 2013 | 18:18

    Због недостатка доказа, убица се не може наћи, а ова ,,мајка" тражи одштету, уместо убицу..

  • lipa

    16. april 2013 | 15:49

    i treba

  • DTATVT

    17. april 2013 | 17:55

    Apelacioni sud sluzi da oslobadja apsolutno svakog ko mu se javi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA